Ρήγμα και στη «γαλάζια» δεξαμενή

imerisia.gr. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ρηγίλλης, αρκετοί «γαλάζιοι» ψηφοφόροι δείχνουν να βρίσκονται σε δίλημμα μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνεται να μην έχουν καταλήξει αν θα πάνε στο ισόγειο του ΛΑΟΣ ή στο «ρετιρέ» του κυβερνώντος κόμματος.

Του Δημήτρη Τσιούφου

Στο συντηρητικό ακροατήριο των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που προέρχονται από τη δική της ευρύτερη «δεξαμενή» θα στοχεύσει το τελευταίο δεκαήμερο η προεκλογική στρατηγική της Ν.Δ., καθώς η εν λόγω κρίσιμη -για το τελικό αποτέλεσμα- ομάδα φαίνεται πως ταλαντεύεται μεταξύ δύο διαφορετικών επιλογών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ρηγίλλης, κάποιοι από τους ψηφοφόρους αυτούς δείχνουν να βρίσκονται σε δίλημμα μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποιοι άλλοι φαίνεται να έχουν αποφασίσει την παραμονή τους στην «πολυκατοικία», αλλά μην έχουν καταλήξει αν θα πάνε στο ισόγειο του ΛΑΟΣ ή στο «ρετιρέ» του κυβερνώντος κόμματος........Με βάση αυτά τα δεδομένα, η στρατηγική της Ρηγίλλης αναμένεται να οδηγήσει σε μια κλιμάκωση της πόλωσης με το ΠΑΣΟΚ με δύο κεντρικούς άξονες: Πρώτον, οξεία επίθεση στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία, επικεντρώνοντας στις θέσεις που αφορούν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, και δεύτερον αντιπαράθεση υψηλών τόνων στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς εκτιμάται ότι η σύγκρουση με τον Γ. Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα μπορεί εξ αντανακλάσεως να συσπειρώσει και εκείνους που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την πόρτα του ΛΑΟΣ.

Ενταση
Το στίγμα της στρατηγικής αυτής έδωσε ήδη ο Κ. Καραμανλής, καθώς την Τετάρτη στην ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, πέρα εκτός από τη συνήθη υψηλών τόνων αντιπαράθεση για την οικονομία, ανέβασε αισθητά τους τόνους και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αναγάγοντας σε «εθνική υπόθεση» το ζήτημα των αγωγών και κυρίως του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο ίδιο θέμα επικέντρωσε την κριτική της και η Ντόρα Μπακογιάννη, σε χθεσινή της συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό City. Η υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι στην υπόθεση του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη «ο κ. Παπανδρέου έκανε διπλό λάθος.

Το πρώτο λάθος γιατί είναι ένα έργο το οποίο άρχισε να σχεδιάζεται από το 1990 και υπεγράφη το 2008 χάρη στις ιδιαίτερα καλές σχέσεις τις οποίες διαμόρφωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη Ρωσία» και δεύτερον γιατί είναι, όπως είπε, «ορατός ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι η χώρα μας δεν έχει σταθερότητα και συνέχεια στην εξωτερική της πολιτική και να εκληφθεί από τους Ρώσους ότι η Ελλάδα δεν είναι σοβαρή χώρα».

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος επικέντρωσε την χθεσινή του κριτική στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες, καθώς το πρόβλημα αυτό αφορά κυρίως μισθωτούς μεσαίων εισοδημάτων και μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς τα στοιχεία της Ρηγίλλης εμφανίζουν τη συγκεκριμένη «ομάδα» να αποτελεί ένα μεγάλο τμήμα των αναποφάσιστων.

Συσπείρωση
Πέραν τούτων, ένα από τα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα η Ν.Δ. και προσωπικά ο Κ. Καραμανλής είναι η συνεχιζόμενη αναιμική συσπείρωση και διαθεσιμότητα του κομματικού μηχανισμού και κυρίως των μελών της ΟΝΝΕΔ, που απουσιάζουν επιδεικτικά από την κεντρική προεκλογική εκστρατεία της Ρηγίλλης και προτιμούν -όσοι «δουλεύουν»- να δώσουν απλώς τη μάχη του σταυρού δίπλα σε κάποιους υποψήφιους.

Για τους λόγους αυτούς και σε μια ύστατη προσπάθεια να κινητοποιηθούν τα μέλη του κόμματος ο Κ. Καραμανλής πήγε εκτάκτως χθες στο Αιγάλεω και σε μια αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου συνομίλησε με κομματικά στελέχη της ευρύτερης περιοχής, ζητώντας τους να εντείνουν τις προσπάθειές τους την τελευταία κρίσιμη εβδομάδα.



Share/Save/Bookmark
ευχαριστούμε για την επίσκεψη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails