Για ΟΤΕ: Ο,τι δώσαμε δώσαμε -φεύγει ο Βουρλούμης


Την... αποστράτευση του Παν. Βουρλούμη προανήγγειλε κατά τη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων ο υπουργός Οικονομικών, αποκλείοντας ταυτόχρονα την περαιτέρω μείωση της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΤΕ...



Η κυβέρνηση θα συζητήσει την ανάπτυξη του οργανισμού «με τη νέα διοίκηση», σχολίασε ο υπουργός, υπονοώντας πως η 16η Ιουνίου, ημέρα της γενικής συνέλευσης των μετόχων, θα είναι και η τελευταία του Παν. Βουρλούμη στον ΟΤΕ.

Συμφωνία ή «διαρχία»

Η αποχώρηση του Παν. Βουρλούμη εκτιμάται από πολλούς παράγοντες της τηλεπικοινωνιακής αγοράς πως θα σηματοδοτήσει και την απόκτηση του πλήρους διοικητικού ελέγχου του ΟΤΕ από την Deutsche Telekom (DT). Εφόσον Γερμανοί και Δημόσιο δεν συμφωνήσουν στο πρόσωπο που θα αναλάβει ταυτόχρονα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, η DT μπορεί να επιλέξει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο αφήνοντας στην ελληνική πλευρά το ελεύθερο να ορίσει πρόεδρο στο Δ.Σ. Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι ουσιαστικά ανίσχυρο, αφού τον διευθύνοντα σύμβουλο θα πλαισιώνει Εκτελεστική Επιτροπή τον έλεγχο της οποίας θα έχει επίσης η DT.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που η Κομισιόν κηρύξει άκυρη τη συμφωνία μετόχων που είχε υπογράψει η DT με την προηγούμενη κυβέρνηση, η γερμανική εταιρεία μπορεί να προχωρήσει ακόμα και στην υποβολή δημόσιας πρότασης για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών που δεν ελέγχει σήμερα. Στον έλεγχο της DT βρίσκεται σήμερα το 30% του ΟΤΕ, ενώ 20% κατέχει το Δημόσιο και το υπόλοιπο 50% είναι στον έλεγχο θεσμικών επενδυτών και μικρομετόχων.

Εκτός από υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου του ΟΤΕ που εμφανίζονται να διαδέχονται τον Παν. Βουρλούμη, λόγος γίνεται και για στελέχη που στο παρελθόν έχουν θητεύσει σε άλλες εταιρείες του κλάδου, έχοντας εμπειρία και από τον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.


ENET
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails