Image via Wikipedia
Γιατρός, ο οποίος είναι παράλληλα και ιερέας, κατηγορείται ότι εξέδιδε πλαστές συνταγές φαρμάκων, ακόμα και στο όνομα ασφαλισμένων που είχαν πεθάνει πριν από τέσσερα χρόνια. Οι παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων αφορούν κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Οι διοικήσεις των δύο Ταμείων, που έβλεπαν τον μεγάλο αριθμό των συνταγογραφημένων φαρμάκων από το ίδιο πρόσωπο και ότι τα φάρμακα δίνονταν από συγκεκριμένο φαρμακείο, υποψιάστηκαν ότι κάτι παράνομο συνέβαινε και έδωσαν εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση...Ο γιατρός-ιερέας τέθηκε σε αργία, ενώ ζητήθηκε από το υπουργείο Υγείας η πειθαρχική ποινή της παύσης του. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, ενώ σε βάρος του κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς.
Πρόκειται για τον υπεύθυνο γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Μικρόκαμπου Κιλκίς, γενικό γιατρό, αλλά και ιερέα, Νικόλαο Πρωτόπαπα, ο οποίος, σύμφωνα με έρευνες του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, εξέδιδε ψευδείς, παράνομες και παράτυπες συνταγές με ψευδή στοιχεία ασφαλισμένων, που στη συνέχεια διαβιβάζονταν σε συγκεκριμένο φαρμακείο του Πολύκαστρου Κιλκίς και εισπράττονταν παράνομα οι συγκεκριμένες τιμές των φαρμάκων από τον ιδιοκτήτη του φαρμακείου.
Σύμφωνα με την έρευνα του ΙΚΑ, από τους ασφαλισμένους, στο όνομα των οποίων έγραφε τα φάρμακα ο γιατρός-ιερέας, άλλοι είχαν πεθάνει το 2006 και το 2007 και άλλοι έμεναν σε χωριά που απέχουν από το Πολύκαστρο ώς και 30 χιλιόμετρα, ενώ σχεδόν σε κάθε χωριό υπήρχε φαρμακείο. Σε πολλές συνταγές, όπως προέκυψε από την έρευνα του ΙΚΑ, αναγραφόταν λανθασμένος αριθμός μητρώου ασφαλισμένου (ΑΜΑ), με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων.
Ο κ. Πρωτόπαπας σε απολογητικό του υπόμνημα αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ομως το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης όχι μόνο δεν έκανε δεκτά τα επιχειρήματα του ιερέα-γιατρού, αλλά απέρριψε και την αίτηση αναστολής τών εις βάρος του αποφάσεων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου