Κυβερνητικές πιέσεις για τα Εργασιακά

Πιέσεις προς τα συνδικάτα και τις εργοδοτικές οργανώσεις ασκεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συντόμως κατάληξη των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα να βρεθεί από κοινού πρόταση για διαιτησία, υπερωρίες, απολύσεις και αποζημιώσεις.

Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε ομιλία του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, κάλεσε ΣΕΒ και Συνδικάτα να κάνουν προσπάθεια ώστε "να βρεθεί κοινή συνισταμένη για τα εργασιακά θέματα", σημειώνοντας ότι αν αυτό συμβεί , τότε προτίθεται να αποσύρει τις διατάξεις για τα εργασιακά και να τις καταθέσει ως αυτοτελές νομοσχέδιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ψηφιστούν μαζί με το ασφαλιστικό μέχρι το τέλος του μηνός.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστών εξαπέλυσαν επίθεση κατά της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για "ακρωτηριασμό του κοινωνικού κράτους".

"Οι επιπτώσεις είναι παντού, έχουμε μια βίαιη ανατροπή κατακτήσεων μιας ζωής και που αναδεικνύουν μείζον δημοκρατικό ζήτημα", τόνισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπ. Παπασπύρου, σημειώνοντας ότι "ο λαός δεν ρωτήθηκε στις πρόσφατες εκλογές για αυτό τον ακρωτηριασμό του κοινωνικού κράτους".

"Ως πλέον αντικοινωνικό και βάρβαρο μέτρο" χαρακτήρισε την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ,
Γ. Παναγόπουλος. Πρόσθεσε ότι είναι απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει ούτε καν καμία μεταβατικότητα ως προς τις αλλαγές στις μητέρες ανηλίκων και στα βαρέα και ανθυγιεινά.

"Το νομοσχέδιο παράγει ανασφάλεια κάνοντας ένα ακόμη έωλο και πελατειακό βήμα" σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ,
Δ. Ασημακόπουλος.

"Το ασφαλιστικό σύστημα μετατράπηκε σε κοινωνική νάρκη", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι "χρειάζεται νοικοκύρεμα και ορθολογική διοίκηση".

"Καλά γηρατειά με το νέο ασφαλιστικό" ευχήθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδας, Βασίλης Κορκίδης.

Νέα Δημοκρατία

"Η κυβέρνηση τινάζει στο αέρα τον προγραμματισμό εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Π. Παναγιωτόπουλος. "Οι θυσίες, που ζητάει, δεν πιάνουν τόπο", πρόσθεσε και επανέλαβε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο και θα υπερψηφίσει ορισμένες διατάξεις, που θεωρεί ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Παναγόπουλος: "Δεν θα γίνουμε ιδανικοί αυτόχειρες"

Μήνυμα ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε τριετές πάγωμα μισθών στέλνουν τα συνδικάτα, μετά την προαναγγελία από την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει σε αναστολή αυξήσεων ακόμη και με νόμο. "Δεν θα γίνουμε ιδανικοί αυτόχειρες", είπε στον Flash 96 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ. "Για ποιο λόγο να συμφωνήσει ο ΣΕΒ στις συλλογικές διαπραγματεύσεις όταν επικρέμεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου", διερωτήθη ο Γιάννης Παναγόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχία ότι η τρόικα θα θέσει και πάλι ζήτημα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

"Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα", δήλωσε στον Flash 96 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στο τριετές πάγωμα μισθών, ο Γ. Πεταλωτής επανέλαβε ότι στο μνημόνιο υπάρχουν και υποχρεώσεις προς τους δανειστές μας. Επεσήμανε, όμως, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Ο κ. Πεταλωτής εκτίμησε επίσης ότι από το προσεχές φθινόπωρο θα αρχίσουν να αποδίδουν οι πολιτικές για τη βελτίωση της κατάστασης
. n00zShare/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails