ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ

Εντός 4 μηνών θα προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων τα οποία κατέσχεσε το ΣΔΟΕ, λόγω μεγάλων οφειλών των ιδιοκτητών τους στο Δημόσιο, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 η πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου των Εφοριακών Φρόσω Σταυρακάκη...


Όπως ανέφερε η κ. Σταυράκη, οι κατασχέσεις αφορούν ακίνητα μεγαλοφειλετών σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών, στο διάστημα 22-30 Ιουλίου δρομολογήθηκαν 12 αναγκαστικές κατασχέσεις: οκτώ από αυτές ολοκληρώθηκαν, τρεις οφειλέτες υπέβαλαν αιτήματα ρύθμισης μετά την κατάσχεση, δύο ρυθμίσεις έγιναν προ των κατασχέσεων.

Οι οφειλέτες που είχαν εντοπιστεί ήταν συνολικά 990 άτομα, κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 288 εκατ. ευρώ σε Μύκονο και Σαντορίνη και σχεδόν 568 εκατ. ευρώ σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ. Στους υπόχρεους δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 20 Ιουλίου για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υπήρξαν 300 εξοφλήσεις με καταβολή 620.425 ευρώ, έγιναν 159 ρυθμίσεις με ταυτόχρονη καταβολή 424.310 ευρώ, ενώ το σύνολο των εισπράξεων έφτασε το ποσό των 1.044.735 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών προειδοποίησε ότι «για τους οφειλέτες που δεν ανταποκρίθηκαν θα συνεχιστούν οι κατασχέσεις από το Σεπτέμβριο λόγω της δικαστικής αναστολής του Αυγούστου, ενώ υπό συνεχή έλεγχο θα είναι και η τήρηση των εγκεκριμένων ρυθμίσεων, ώστε να δρομολογείται κατάσχεση σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης ανταπόκρισης του οφειλέτη».
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails