Ζητούσε 10.000 ευρώ από 57χρονη δικαιούχο Μηχανικός του ΟΕΚ συνελήφθη για δωροδοκία και εκβίαση

http://www.protothema.gr/
Για δωροδοκία και εκβίαση κατηγορείται ένας 65χρονος πολιτικός μηχανικός του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς, εκμεταλλευόμενος την θέση του ως υπευθύνου για τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων στα σπίτια που προορίζονταν για αγορά ή ανέγερση από δικαιούχους του ΟΕΚ, μέσω δανειοδοτικών προγραμμάτων, ζητούσε 10.000 ευρώ από 57χρονη δικαιούχο, προκειμένου να της εγκρίνει την αγορά διαμερίσματος στη Γλυφάδα, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος.

Η 57χρονη κατήγγειλε τον πολιτικό μηχανικό στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, αναφέροντας ότι από τα τέλη Μαρτίου του 2010 είχε υποβάλει αίτηση, η οποία της εγκρίθηκε για την αγορά του διαμερίσματος, μέσω προγράμματος του ΟΕΚ, και τον Ιούλιο υπέβαλε και τον αντίστοιχο φάκελο με τα δικαιολογητικά.

Ο 65χρονος πολιτικός μηχανικός ανέλαβε, ως τεχνικός πραγματογνώμονας, να κάνει αυτοψία στο διαμέρισμα, αλλά σε δεύτερη επικοινωνία, που είχε με τη γυναίκα, της είπε ότι αναβάλλεται, λόγω διακοπής των δανείων. Τελικά, την περασμένη Παρασκευή επικοινώνησε και πάλι μαζί της και της ζήτησε 10.000 ευρώ εκβιαστικά, προκειμένου να αλλάξει, όπως είπε, τις ημερομηνίες κατάθεσης των δικαιολογητικών σε προγενέστερο χρόνο, καθώς και να κάνει την αυτοψία το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Τελικά, η γυναίκα ύστερα από διαπραγματεύσεις κατέβασε το ποσό στα 1.000 ευρώ και προφασιζόμενη ότι έλειπε ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος έκλεισαν το ραντεβού για την αυτοψία για σήμερα το μεσημέρι. Ταυτόχρονα, ειδοποίησε την Αστυνομία, τα χρήματα προσημειώθηκαν και σήμερα, μετά τη συναλλαγή στο διαμέρισμα, συνελήφθη ο πολιτικός μηχανικός με το προσημειωμένο ποσό
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails