'ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ Η ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ:'

Θέτοντας το δίλημμα «θα μείνουμε πίσω ή θα πάμε μπροστά;», ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με στόχο να γίνει «μια νέα αρχή» στο κράτος...
Η ψήφος κατά της τρόικας «δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως μια ψήφος χωρίς ουσία», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου, διαμηνύοντας ότι «πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα» και να την κάνουμε «ανεξάρτητη, χωρίς δάνειες δυνάμεις».

Επί της ουσίας της διοικητικής μεταρρύθμισης που φέρνει ο «Καλλικράτης», ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «περιφερειάρχες που θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από τους υπουργούς». To δίλημμα είναι «αλλάζουμε ή δεν αλλάζουμε τη χώρα», τόνισε ο πρόεδρος της κυβέρνησης κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφος χωρίς ουσία η ψήφος κατά του μνημονίου

Επικρίνοντας τη Νέα Δημοκρατία επειδή έχει συνδέσει τις εκλογές με τη στρατηγική της κατά του μνημονίου, σημείωσε: «Είναι πολύ εύκολο κάποιος να καλέσει τους πολίτες να ψηφίσουν κατά της τρόικας. Αυτό δεν θα είναι απλώς μια ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά κυρίως χωρίς ουσία. Γιατί σκοπός του είναι να αποκρύψει τα πραγματικά προβλήματα, τα πραγματικά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε και για τα οποία ευθύνονται ιδιαίτερα αυτοί που μας έφεραν στην κατάσταση στην οποία βρεθήκαμε».

«Αντιπολιτευτική μιζέρια και δήθεν διλήμματα»

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για αντιπολιτευτική μιζέρια και δήθεν διλήμματα που θέτει η αντιπολίτευση: «Στα δήθεν διλήμματα που θέτει η αντιπολίτευση, εμείς έχουμε τα δικά μας διλήμματα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών. Αν θα μείνουμε πίσω ή θα πάμε μπροστά. Αν είμαστε με τις λογικές που μας βούλιαξαν ή πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Αν είναι πράγματι να φτιάξουμε τις νέες δομές, για να προωθήσουμε την ανάπτυξη, την ουσιαστική λειτουργία του κράτους, ώστε να είμαστε μια χώρα ανεξάρτητη, χωρίς "δάνειες" δυνάμεις, ή αν απλώς κάνουμε ένα κυνήγι μαγισσών, ως άλλοθι, ώστε να μην κάνουμε τίποτα, να καθόμαστε πολύ ωραία στην αντιπολιτευτική μας μιζέρια ή στην ευκολία του να συντηρούμε απλώς κάποιες δυνάμεις, κάποιους στρατούς, κάποια μικροπρονόμια για τον κομματικό μας χώρο, είτε αυτοί λέγονται αριστεροί, είτε λέγονται δεξιοί».

«Νέα αρχή για επιτελικό κράτος»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αυτοδιοίκηση δεν αφορούν απλώς ένα κατάλογο ονομάτων, αλλά μια νέα αρχή, τόσο για την Αυτοδιοίκηση, όσο και για τη δημιουργία ενός επιτελικού κράτους. Σημείωσε, μάλιστα, ότι πρέπει να μιλήσουμε για περιφερειάρχες που θα είναι ισότιμοι, αν όχι και πιο ουσιαστικοί από υπουργούς. «Αν είχαμε χρόνο θα αποφεύγαμε κάποια μέτρα του Μνημονίου» Αναφερόμενος στο Μνημόνιο, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αν η κυβέρνηση είχε χρόνο, κάποια μέτρα όπως οι μειώσεις συντάξεων θα μπορούσε να τα αποφύγει. Ο πρωθυπουργός, παρότι χαρακτήρισε το 2011 δύσκολη χρονιά, σημείωσε ότι μπορούν να γίνουν όλες οι αλλαγές και οι κινήσεις που θα θωρακίσουν τον Έλληνα πολίτη και θα δώσουν προοπτική στην οικονομία. Ως βασικούς σταθμούς των επόμενων μηνών έθεσε τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τη ΔΕΘ, την επέτειο των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου, τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την κατάρτιση του προϋπολογισμού, ενώ απαριθμώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ανέφερε εκείνες των εσόδων, λέγοντας ότι πολλά πρέπει να αλλάξουν.

«Ξέρουμε ότι τα βάρη φέτος είναι περισσότερα από κάθε άλλο χρόνο, διότι έχουμε και ύφεση και περισσότερους φόρους, όμως, δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Και ο φόρος, γι' αυτή την κυβέρνηση, δεν είναι χαράτσι, είναι αλληλεγγύη, γιατί οι φόροι με αυτή την κυβέρνηση, σημαίνουν ότι αυτά τα λεφτά θα πάνε εκεί όπου πρέπει. Θα πάνε για να στηρίξουν περισσότερο εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που το έχουν ανάγκη, όπως βεβαίως και μια αναπτυξιακή διαδικασία, που την έχει ανάγκη όλη η χώρα και ιδιαίτερα η νέα γενιά, οι άνεργοι κλπ» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails