Ελληνοκινεζική συνεργασία για επενδύσεις


To Σάββατο αναμένεται στην Ελλάδα, ο Κινέζος πρωθυπουργός Χου Τζιμπάο και ο πρόεδρος της GOSCO κάπτεν Γουέι, με στόχο νέες συμφωνίες για επενδύσεις στη χώρα μας. Την αποστολή συμπληρώνουν οι υπουργοί Εθνικής Ανάπτυξης, Εμπορίου, Πολιτισμού, και ο διοικητής της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας. Τη σημασία που δίνουν οι Κινέζοι στις συμφωνίες αυτές τόνισε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Όπως αναφέρθηκεσε ανταπόκρισή του από την Αθήνα: «Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους της Κίνας, αλλά ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς για τον Οουέν Ζιαμπάο, θα είναι η Ελλάδα. Το Πεκίνο φαίνεται ότι αναπληρώνει το κενό και δραστηριοποιείται στην χώρα που έχει ανάγκη από επενδύσεις από το εξωτερικό».

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο CNN τόνισε: «Αυτός ο συνδυασμός, ναυτιλιακής, σιδηροδρομικής και οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων, ίσως είναι η μεγαλύτερη εγκατάσταση, αυτού τους είδους στην Ευρώπη. Είναι πολύ σημαντική. Είναι πραγματική επένδυση.»

«Θα είμαστε ευχαριστημένοι αν έστω μία επένδυση πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο» δήλωσε στη Βουλή ο Χάρης Παμπούκης.

Aπό το ΠεκΊνο η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Φου Γινγκ, δήλωσε: «Θα ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα και θα ενθαρρύνουμε περισσότερους τουρίστες να την επισκεφθούν».

Πηγή:http://hellenicspace.wordpress.com/
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails