Ξέρω ποιοι ήθελαν να τον δείρουν

www.protagon.gr
Ο Σταύρος ο Θεοδωράκης γράφει πως πολύ θα ήθελε να τους πιάσουν όσους ξυλοκόπησαν τον Κωστή Χατζηδάκη, για να μάθουμε σε τι πιστεύουν, αφού δεν ξέρουμε αν ήταν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι άλλο.

Ίσως μας εξέπληττε το τι θα μαθαίναμε έτσι. Στο βίντεο από την επίθεση φαίνεται καθαρά πως άλλος (από πίσω, φορώντας σκούφο) του καταφέρνει γροθιές στο κεφάλι, άλλος του ρίχνει μία «σφαλιαρίτσα» από δεξιά όπως το βλέπουμε, άλλος του πετάει μπουκάλι με νερό από μπροστά, άλλος............................ προσπαθεί να το πετύχει αλλά τον απωθούν τελευταία στιγμή και ούτω καθεξής. Όλοι αυτοί ήταν συνεννοημένοι; Από διαφορετικές κατευθύνσεις και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές; Και όλοι εκείνοι που του φώναζαν «κλέφτες, κλέφτες». Και εκείνοι συνεννοημένοι; Πολύ αμφιβάλλω.


Τα σενάρια περί ύποπτης, προβοκατόρικης ενέργειας κάθε φορά που τραυματίζεται κάποιος που δεν είναι διαδηλωτής είναι εύκολα και βολικά. Συνήθως βολικά για το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλουν να χάσουν επαναστατικό αέρα από τα πανιά τους. Εσχάτως, τα συνωμοσιολογικά σενάρια αποδεικνύονται βολικά και για τη Νέα Δημοκρατία, που προφανώς είναι σε άρνηση, δεν θέλει να πιστέψει πως μπορεί απλοί πολίτες να αντιμετωπίζουν έτσι διακεκριμένα στελέχη του κόμματος της, έστω και σε συνθήκες όχλου.


Πάντα με εντυπωσιάζει το πόσο εύκολα αποδίδονται σε προβοκάτορες, πράκτορες και ύποπτα κέντρα εξουσίας επιθέσεις από διαδηλωτές όπως η χθεσινή, ή όπως εκείνη του Μάη, με τα τρία θύματα της Marfin.

Ας σοβαρευτούμε. Ας μην αποκλείουμε αυτοί που χτύπησαν τον Χατζηδάκη να ήταν και ΠΑΣΟΚ, και ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Να μην ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις. Να ήταν απλά, αλλά και τόσο τρομακτικά, ένας όχλος.
Το γιατί αυτό είναι το πιθανότερο φαίνεται και από τα σχόλια των αναγνωστών στα διάφορα blogs και σάιτ σήμερα. Αφήνοντας το protagon, σε ένα τυχαίο ενημερωτικό σάιτ όπως το newsit.gr παρουσιάζουν τεράστιο ενδιαφέρον τα σχόλια για την επίθεση. Παραθέτω ενδεικτικά:
• «to mono lipiro einai oti den mpikan mesa sti bouli na tous plakosoun olous, an kai edo pou ta leme aftoi den theloun ksilo alla mia sfera sto kefali o kathenas tous»
• «Κάψτε - Σπάστε - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ.
Στην "ελλάδα" πρέπει να γίνει ότι έγινε αρχές δεκαετίας του '90 σε όλα τα κομμουνιστικά κράτη. Εισβολή του λαού σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια, κάψιμο αυτών και γενικό μπάχαλο. Όπου βρίσκουν πολιτικούς και πολιτικάντηδες ξύλο - ξύλο – ξύλο»
• «ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ. ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΜΑΓΙΑΖΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝΕ ΚΑΜΜΙΑ 10ρια ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟΥΣ....»
• « 1 DOWN - 299 LEFT !»
• “mpravo kai allo ksylo!!!h via pou askoun aytoi se olh thn ellada einai xeiroterh me peina apolyseis avevaiothta kai n koinwnikh pronoia mhden!!alhtes!!”

Το ενδιαφέρον είναι πως τα σχόλια αυτά γράφονται από χρήστες του facebook, επώνυμα. Και αν δείτε τις φωτογραφίες και μπείτε στα προφίλ των ανθρώπων αυτών θα δείτε πως δεν πρόκειται για στερεότυπα ούτε αναρχικών, ούτε κουκουλοφόρων ούτε νεοναζί.

Μπορεί να μην ξέρω λοιπόν ποιοι τον έδειραν τον Χατζηδάκη, αλλά ξέρω πολύ καλά ποιοι θα ήθελαν να τον δείρουν. Ο Νίκος, η Ειρήνη, ο Κώστας, ο Βασίλης, άνθρωποι τριαντάρηδες, σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Άνθρωποι παντρεμένοι ή ανύπαντροι, με σκυλιά ή χωρίς. Που αγαπάνε τα σκυλιά ή είναι και της κουλτούρας, βλέποντας μέχρι και Εξάντα όπως γράφουν στο προφίλ τους.


Ας μην υποκρινόμαστε άλλο. Ας αφήσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας και ας ξανακοιτάξουμε λίγο πιο ψύχραιμα την άβυσσο της βίας που είναι μπροστά μας. Αντί να πιάσετε τους πενηντάρηδες, πιάστε τον διπλανό σας και μιλήστε του. Πριν είναι αργά…

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails