Μείωση εισακτέων και νέου τύπου μηχανογραφικό


Οι αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις

Σημαντικές αλλαγές όσον αφορά στο μηχανογραφικό δελτίο και τον αριθμό των εισακτέων ετοιμάζει για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις του υπουργείο Παιδείας.

Περίπου 100.000 υποψήφιοι θα κληθούν φέτος να..........

συμπληρώσουν το μηχανογραφικό με νέες απλοποιημένες διαδικασίες, ενώ η μετάθεση του χρόνου κατάθεσής του για τον Μάρτιο «σκάλωσε» στις αντιδράσεις των μαθητών.

Τελικά, το υπουργείο τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει αλλαγές στο τεχνικό μέρος κατάθεσης του δελτίου και επιλογές σχολών και θα οριστικοποιήσει ότι η κατάθεση των μηχανογραφικών θα γίνει κανονικά τον Ιούλιο, προκειμένου να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές της Γ’ λυκείου.


Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει σήμερα το «Έθνος», προετοιμάζεται σε συνεργασία και με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ο νέος «χάρτης» των εισακτέων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αφού φέτος το υπουργείο είναι αποφασισμένο να κάνει σημαντικές τομές, μη διστάζοντας να μειώσει τον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα που δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων είτε έχουν κορεστεί στην αγορά εργασίας και να τον αυξήσει όπου υπάρχει ανάγκη.


Από το «ψαλίδι» στον αριθμό των εισακτέων δε θα γλιτώσουν ούτε πρωτοκλασάτες σχολές, με συνέπεια να αναμένεται αύξηση του ανταγωνισμού για όσους στοχεύουν σε αυτές.

ΠΗΓΗ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails