Απαγορευτικό στην πώληση δημόσιας γης μετά τις αντιδράσεις...



Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης χωρίς τη συγκατάθεση της Βουλής, εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι... θα επιδιώξει διάλογο με την αντιπολίτευση, ώστε το νομοσχέδιο να τύχει ευρείας αποδοχής και δεσμεύτηκε ότι στη συνέχει η απαγόρευση θα κατοχυρωθεί συνταγματικά, μέσω της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος

"Πάγια θέση μας είναι -και το λέω για όσους εντός και εκτός της χώρας δεν το έχουν εκτιμήσει- ότι μιλάμε για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, για ανάπτυξη και αποπληρωμή χρεών. Να μη συγχέεται ο όρος αξιοποίηση με τον όρο πώληση. Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της", ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, από το βήμα της συνεδρίασης του συμβουλίου της Δια Βίου Μάθησης

Τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση βρέθηκε σε δυσμενέστατη θέση, εξαιτίας της αποκάλυψης από τους εκπροσώπους της τρόικας σχεδίου αποκρατικοποιήσεων, ύψους 50 δισ. ευρώ, αλλά και των πιέσεων που ασκούν οι δανειστές ώστε σε αυτές να περιλαμβάνεται και η εκποίηση ακινήτων.

Χθες, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις, δηλώνοντας ότι "δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης".

Σήμερα, είπε πως "υποχρέωσή μας είναι να κάνουμε ριζικές αλλαγές για να απαλλαγούμε από επιχειρήσεις, εξαρτήσεις, δουλείες και μνημόνια. Κανείς δεν είναι υπερήφανος, κάθε τρεις και λίγο, κάποιοι κύριοι να έρχονται και να ελέγχουν το έργο μας."

Εν τω μεταξύ, γνωστοποιήθηκε ότι δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μαζεύουν υπογραφές, προκειμένου ο Γ. Παπακωνσταντίνου να ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία με την τρόικα για τις ιδιωτικοποιήσεις.
enet.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails