Οδηγός επιβίωσης στην κρίση


Μήπως τα σχέδιά σας ανατράπηκαν; Δεν είστε μόνοι...

Οι υποχρεώσεις είναι πιεστικές και εσείς αποφασίσατε να πουλήσετε ένα περιουσιακό σας στοιχείο για να τις αντιμετωπίσετε. Βρήκατε μετά από αναζήτηση μηνών έναν σοβαρό ενδιαφερόμενο και ξαφνικά εκεί που πήγαιναν όλα καλά... Όχι δεν είστε ο μοναδικός. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί στην δική σας θέση και ακόμα περισσότεροι θα βρεθούν κατά την διάρκεια της κρίσης. Μη αισθάνεστε λοιπόν μοναξιά και αντιμετωπίστε το πρόβλημα.

Πως;............1. Αμεση αντίδραση και κατανόηση


Η φυσική τάση των περισσότερων πωλητών όταν έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα στη συμφωνία είναι να ακολουθούν την προσέγγιση της στρουθοκαμήλου για την επίλυση τους. Αυτό σημαίνει ότι κρύβουν το κεφάλι στην άμμο και ζουν με την ελπίδα ότι η κρίση θα περάσει. Αυτό δεν είναι φρόνιμο αφού, όταν η κρίση αφήνεται στην τύχη της, το πιο πιθανό είναι ότι θα γίνει πολύ χειρότερη κάθε ώρα που περνάει. Αντ' αυτού θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κρίση με το κεφάλι έξω. Με το πρώτο άκουσμα του προβλήματος θα πρέπει αρχικά να προσπαθήσετε να το κατανοήσετε ώστε στην συνέχεια να σκεφτείτε τρόπους επίλυσης.


2. Η ρίζα του προβλήματος


Συχνά, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση καταλήγουμε να βρούμε λύσεις αλλά για άλλο πρόβλημα. Γιατί; Διότι δεν έχουμε καταλάβει ποια είναι η αιτία του προβλήματος. Για να διαχωρίσετε την αλήθεια από την εικονική πραγματικότητα θα πρέπει να αναπτύξετε τις αναλυτικές σας ικανότητες.


3. Ρωτήστε ευθέως τον άλλο συναλλασσόμενο


Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μετρήστε έως το δέκα. Επαναλάβετε. Ηρεμήσατε; Ήρθε η ώρα να θέσετε στον συνομιλητή σας ένα απλό ερώτημα: «Γιατί;» και συνεχίστε με το επόμενο: «Ακούστε, νομίζω ότι έχει δημιουργηθεί ένα πρόβλημα μπορεί να λυθεί και πώς;»


4. Αναλάβετε δράση τώρα!


Να μην χαζεύετε! Μόλις βρίσκεστε μπροστά από μια συμφωνία που μπορεί να χαλάσει. Μην περιμένετε μια τέλεια λύση γιατί δεν θα έρθει ποτέ. Σκεφτείτε γιατί πουλάτε. Σκεφτείτε το κόστος του να μη καταφέρετε να πουλήσετε και ετοιμάστε την γραμμή άμυνας. Γιατί; Το ζητούμενο δεν είναι η συνθηκολόγηση -δηλαδή η πώληση άνευ όρων- αλλά η πώληση με όρους που θα λύνουν το πρόβλημα.  Αν δεν τους πετύχετε δεν έχετε λύσει το δικό σας πρόβλημα.


Επιτρέψτε μου να μαντέψω: τελικά τα καταφέρατε έτσι; Το μυστικό  Η ψυχραιμία, η ανάλυση και η αποφασιστικότητα...


Πηγή:
realestatenews.gr
Newsbeast.gr
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails