Νέες «φουρτούνες» στη ΝΔ


Ο Αντ. Σαμαράς αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν πληροφορήθηκε στις Βρυξέλλες την ένταση που υπήρξε στην κλειστή σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ και για τις αιχμές εναντίον του

Στο εσωκομματικό πεδίο θα «ρίξει» το πολιτικό του βάρος το επόμενο διάστημα ο κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν πληροφορήθηκε στις Βρυξέλλες όπου βρισκόταν, τη γεμάτη ένταση σύσκεψη των τομεαρχών του κόμματός του υπό τον κ. Κ. Τασούλα, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Επισήμως, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί από το Σάββατο, οπότε και το «Εθνος» αποκάλυψε τα όσα ειπώθηκαν στην «κλειστή σύσκεψη» περί ύπαρξης ομάδας γύρω από τον πρόεδρο του κόμματος που λαμβάνει όλες τις αποφάσεις αγνοώντας τους βουλευτές και τους τομεάρχες, να χαμηλώσει τους τόνους και να διαψεύσει το γεγονός.

Ο Αντ. Σαμαράς αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν πληροφορήθηκε στις Βρυξέλλες την ένταση που υπήρξε στην κλειστή σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ και για τις αιχμές εναντίον του
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ. Μιχελάκης, αφού ζήτησε (ΑΝΤ1) να υπάρξει, επωνύμως, υπεύθυνη δήλωση από κάποιον εκ των τομεαρχών, σημείωσε ότι ο ίδιος έχει στα χέρια του επιστολή (!!) από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την οποία τον διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε στη συγκεκριμένη σύσκεψη ελέχθησαν τα όσα γράφτηκαν....................

Ωστόσο, ο κ. Χρ. Ζώης, που μετείχε στη σύσκεψη στην οποία καταγγέλθηκε επίσης ότι «οι τομεάρχες αντιμετωπίζονται σαν αναγκαίο κακό από ορισμένους» και ότι «το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είναι καλό», φαίνεται να διαψεύδει τόσο τον κ. Τασούλα όσο και τον κ. Μιχελάκη.
Σε δηλώσεις του (ρ/ς Flash), παραδέχθηκε - εμμέσως πλην σαφώς - ότι ασκήθηκε κριτική σε χειρισμούς της ηγεσίας του κόμματος. Συγκεκριμένα, αφού επεσήμανε ότι τέτοιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται σε όλα τα κόμματα, συμπλήρωσε: «Θα πρέπει να αναζητηθούν περαιτέρω τρόποι για να ενισχυθεί η παρουσία στη Βουλή και η αποδοτικότητα της δουλειάς μας».
«Συσσωρευμένα προβλήματα»
Εν τω μεταξύ, ο κ. Γ. Μιχελάκης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής» περί «οικονομικού κραχ στη ΝΔ». Ο εκπρόσωπος του κόμματος έκανε λόγο για «συσσωρευμένα προβλήματα», σημείωσε ότι ανάλογα θέματα αντιμετωπίζουν και τα άλλα κόμματα, αλλά απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες.

Οπως αποκάλυψε το «Εθνος της Κυριακής», τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΝΔ είναι και ο λόγος για τη μη μετεγκατάσταση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας στο νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα, το οποίο εισπράττει από τον κρατικό προϋπολογισμό συγκεκριμένα ποσά για το Ινστιτούτο, δεν τα έχει αποδώσει ακόμη, με αποτέλεσμα ο κ. Β. Μεϊμαράκης να «κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου».
Εξάλλου, ο πρώην υπουργός και νυν πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας έχει επισημάνει ότι στο κτίριο που σήμερα στεγάζονται οι υπηρεσίες του, το ενοίκιο είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο του νεοκλασικού, που ανήκει στο γεωπονικό πανεπιστήμιο. Εάν δεν βρεθεί λύση στο θέμα του ενοικίου, τότε είναι εξαιρετικά αμφίβολο το εάν το κτίριο της οδού Ρηγίλλης, όπου «γράφτηκαν» σημαντικές σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας, θα? φιλοξενήσει κάποια εκ των υπηρεσιών της ΝΔ.
Σκέψεις στη ΝΔ και για αίτημα προανακριτικής
Εξεταστική για τα υποβρύχια

Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της αγοράς υποβρυχίων το 2000 θα καταθέσει η ΝΔ, θεωρώντας ότι πρόκειται για σκάνδαλο που «αγγίζει» και πολιτικά πρόσωπα. Ο κ. Γ. Μιχελάκης γνωστοποίησε χθες την απόφαση του κόμματός του, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης και για Προανακριτική. Αφού έκανε λόγο για «ύποπτη σιωπή και αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς», σημείωσε: «Πρόκειται, άλλωστε, για μια απευθείας ανάθεση από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την προώθηση και την εφαρμογή της οποίας διαμοιράστηκαν, όπως αποκαλύπτεται, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ». «Η ΝΔ», κατέληξε, «αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου και εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».
- Ο ΛΑΟΣ, σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του, προτείνει τη σύσταση απευθείας Προανακριτικής Επιτροπής, λέγοντας ότι «υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία».
Γιάννης Σαραντάκος   ΕΘΝΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails