ΥΠΟΙΚ: Στις καλένδες η εξίσωση του φόρου πετρελαίου...



Επανεξετάζει η κυβέρνηση το θέμα της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης, όπως δήλωσε τη Δευτέρα κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τεράστιο πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η εξίσωση των φορών, αλλά και το ενδεχόμενο νέας...............μεγάλης ανόδου των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οδηγεί το οικονομικό επιτελείο σε αναζήτηση άλλης λύσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον φετινό προϋπολογισμό έχουν εγγράφει προβλεπόμενα έσοδα, ύψους 800 εκατομμυρίων ευρω, από το συγκεκριμένο μέτρο.

Το ίδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι η πορεία του φετινού προϋπολογισμού, η πιθανή λήψη επιπρόσθετων μέτρων και ο εκτροχιασμός των εσόδων θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το κλιμάκιο της τρίμερους που θα έρθει στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Η πολιτική αύξησης των φορολογικών συντελεστών δεν θα αυξήσει τα έσοδα, εκτίμησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο σχεδιασμός του κυβερνητικού έργου και ειδικότερα για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και το σχέδιο για την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας βρίσκονται στο επίκεντρο διυπουργικής σύσκεψης που είναι σε εξέλιξη στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου।
skai.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails