Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει θετικός για σύσταση εξεταστικής... Στο φως η καυτή δικογραφία για τα υποβρύχια


http://www.protothema.gr
Περιπλέκονται επικίνδυνα τα πράγματα στην υπόθεση της προμήθειας από τη χώρα μας των γερμανικών υποβρυχίων, όπου αναζητούνται οι αποδέκτες  μιζών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το θέμα συζητήθηκε σε κυβερνητική  σύσκεψη το μεσημέρι της Δευτέρας και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έδειξε θετικός στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όπως φέρεται να ζητάει και η ΝΔ.


Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε .........................
υπέρ της εξεταστικής, εφόσον ο φάκελος σταλεί στη Βουλή, προκειμένου να ερευνηθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Βεβαίως το θέμα δεν είναι απλό: Το protothema.gr αποκαλύπτει σήμερα ότι η αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών, που ερευνά την υπόθεση Πόπη Παπανδρέου έχει «σπάσει» τη δικογραφία τουλάχιστον σε δύο μέρη. Το πρώτο αφορά στην περίοδο 1999 με 2002, όταν και υπογράφηκε η σύμβαση και αυτό το κομμάτι έχει στείλει στον πρόεδρο του Αρείου πάγου, προς διαβίβαση στη Βουλή.


Στο σχετικό έγγραφό  της η κα Παπανδρέου αναφέρει μεν  την σχετική απόφαση του τότε υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου για την προμήθεια των υποβρυχίων, κάνει όμως και ειδική μνεία στην επικυρωτική απόφαση του ΚΥΣΕΑ  στις 26 Ιουλίου του 1999. Μέλος του  ΚΥΣΕΑ εκείνη την περίοδο ήταν μεταξύ άλλων και πέραν του  τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και  ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος όμως ως υπουργός Εξωτερικών απουσίαζε πολύ συχνά στο εξωτερικό.


Μάλιστα η κα Παπανδρέου δεν μιλά απλά για τις ενδεχόμενες  ποινικές ευθύνες του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά αναφέρει επί λέξει ότι «ανακύπτουν στοιχεία περί ενδεχόμενης ποινικής ευθύνης Υπουργών – μελών της κυβέρνησης».


Το παράδοξο με τις  ενέργειες της κας Παπανδρέου είναι ότι με το σπάσιμο της δικογραφίας και την προβολή του πρώτου μέρους δίδεται η εντύπωση ότι το σκάνδαλο με τα υποβρύχια είναι «πράσινο» και αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ, ενώ στην πραγματικότητα η έρευνα και του ΣΔΟΕ και της δικαιοσύνης φτάνουν μέχρι και την περίοδο της ΝΔ, όταν όχι μόνο δόθηκαν τα περισσότερα χρήματα στους Γερμανούς, αλλά και έγινε ο χειρισμός των αντισταθμιστικών οφελών, για τα οποία οι πληροφορίες λένε ότι τα στοιχεία είναι εξαιρετικά επιβαρυντικά για τις ενέργειες της γαλάζιων ηγεσιών του υπουργείου Άμυνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails