Έπεσε σε παγίδα ο εφοριακός των 2,2 εκατ. ευρώ




Γράφει ο βασίλης χήτος


Στα χέρια των διωκτών του –σύμφωνα με το Crimes on air- βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο εφοριακός που υφάρπαξε από τη ΔΟΥ Κυψέλης περισσότερα από δυο εκατομμύρια ευρώ. Ο εφοριακός έπεσε στην παγίδα Αξιωματικών της νέας Οικονομικής Αστυνομίας και συνελήφθη πριν από λίγο στην οδό Αιγιαλείας 74 στον Βύρωνα. Πολύπειρος Αξιωματικός του έκλεισε προκαθορισμένο ραντεβού και ο διεφθαρμένος κρατικός λειτουργός «τσίμπησε».

Είναι η πρώτη επιτυχημένη αστυνομική επιχείρηση που...... επιτυγχάνεται από την Οικονομική Αστυνομία που ιδρύθηκε και λειτουργεί μόλις από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου. Ο εφοριακός υπεξαίρεσε ποσό μαμούθ από την ΚΓ΄ ΔΟΥ Αθηνών (περιοχή Κυψέλης) αφού στους τραπεζικούς λογαριασμούς του προϊσταμένου του τμήματος εξόδων της εν λόγω Εφορίας εντοπίστηκαν 2,2 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος, τα οποία ο υπάλληλος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Όταν το ΣΔΟΕ επιχείρησε να τον εντοπίσει για να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και να
δικαιολογήσει από πού τα βρήκε -καθώς από τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούνταν- ο εν λόγω υπάλληλος εξαφανίστηκε και άφηνε να εννοηθεί πως χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης, αφού είχε νοσηλευτεί και στο Δαφνί.
Τα 2,2 εκατ. μαζί με τον υπάλληλο φαίνεται πως έκαναν «φτερά» από τα ταμεία της Εφορίας. Πρόκειται για χρήματα που χειριζόταν ο ίδιος για πληρωμές και επιστροφές φόρων προς εταιρίες.
Ο εισαγγελέας όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, έδωσε εντολή να σφραγιστεί το γραφείο του συγκεκριμένου υπαλλήλου, προκειμένου να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για το έλλειμμα των 2,2 εκατ. Ευρώ.
 crimesnews
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails