Προανακριτική για τον Άκη προτείνει το ΠΑΣΟΚ...



Πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου καταθέτει το ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση ελήφθη το πρωί σήμερα και ...

μεταξύ άλλων υπερακοντίζει την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Όπως όλα δείχνουν η διερεύνηση πιθανόν θα αφορά και τις τυχόν ευθύνες της περιόδου 2002-2009, σκέλος της δικογραφίας που επίσης εστάλη από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή.

Το διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αθανάσιος Κατσιρώδης έστειλε στη Βουλή τη δικογραφία και ζήτησε να διερευνηθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων μελών της τότε κυβέρνησης, που συναποφάσισαν την απευθείας ανάθεση της ναυπήγησης 4 υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία HDW/Ferrostaal.

Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την απευθείας ανάθεση εκσυγχρονισμού άλλων 3 υποβρυχίων τύπου «Ποσειδών» στην εταιρεία HDW/Ferrostaal, καθώς και για την υπογραφή της σύμβασης του αντισταθμιστικού οφέλους.

Επίσης ζητείται να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των επομένων κυβερνήσεων που ασχολήθηκαν με τα θέματα υλοποίησης των συμβάσεων αυτών και ενδεχομένως είχαν τη δυνατότητα για επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων και ενεργοποίηση των ρητρών.

Τηλεφωνική επικοινωνία για το «φαγοπότι»

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Γιάννο Παπαντωνίου την Τρίτη μετά τη συνέντευξη του δεύτερου στο Βήμα Fm. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι κατά την περίοδο εκτέλεσης της σύμβασης των υποβρυχίων το «φαγοπότι συνεχίστηκε».

Ωστόσο, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Γιάννος Παπαντωνίου διευκρίνισε ότι δεν εννοούσε την περίοδο μετά τον Οκτώβριο του 2009 διότι, όπως είναι γνωστό, οι συμβάσεις των υποβρυχίων είχαν καταγγελθεί από την ίδια τη γερμανική πλευρά στις 21/9/2009 και άρα οι προβληματικές συμβάσεις δεν συνέχισαν να εκτελούνται μετά την ημερομηνία αυτή.
real.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails