''ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ''


Καμία πρόσληψη στο δημόσιο, με εφαρμογή του κανόνα 0 προς 5 σε αντίθεση με το 1 προς 5, προτείνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας πως από αυτό τον κανόνα θα πρέπει να εξαιρεθούν η Αστυνομία, η Παιδεία και η Υγεία. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι «περίεργες συμμαχίες...
μεθοδεύουν την ανατροπή του» λόγω των αλλαγών που επιχειρεί στην Υγεία.
Επιπλέον, σημειώνει πως ο πολιτικός λόγος που θα συνοδεύει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τις αποκρατικοποιήσεις πρέπει να είναι «έντονος, αποφασιστικός και ομόφωνος» και τονίζει ότι τα δυο προγράμματα αποτελούν σημείο επανεκκίνησης.
«Μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν αρκούν όσα έχουν διατυπωθεί έως τώρα» δηλώνει και προσθέτει «δεν κάνουμε πολιτική κλειστών βεβαιοτήτων. Η χώρα έχει τόσα πολλά προβλήματα που θα ήταν ψέμα, ανακρίβεια ή μόνο φλυαρίες, μπρος στο φόβο του πολιτικού κόστους να πούμε ότι αυτά ήταν τα θέματα και κλείσαμε».
Ο υπουργός υγείας τονίζει ότι η χώρα έχασε τρεις μήνες με τις φήμες περί ανασχηματισμού και εκλογών και επιμένει ότι «οι εκλογές δεν είναι λύση» και επισημαίνει πως σε αυτή τη συγκυρία δεν χωρούν διαφοροποιήσεις λέγοντας «αυτός που έχει την ευθύνη των εξελίξεων πρέπει να είναι ομόφωνος, ορκισμένος θα έλεγα. Γιατί όταν δεν συντάσσεσαι ομόφωνα, όταν έχεις αναστολές , τότε δεν πρέπει να μένεις στην κυβέρνηση».
Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, δηλώνει πως «τον Κώστα Σημίτη θα τον εκτιμώ ισοβίως. Είμαι ένας άνθρωπος που μπήκε στην πολιτική λόγω του Κώστα Σημίτη, τον διαβάζω, τον παρακολουθώ. Είμαι, ωστόσο, υπουργός της κυβέρνησης και λέω αυτό που πιστεύω».
Τέλος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα νοσοκομεία, δηλώνει ότι θα ζητηθεί «παρέμβαση εισαγγελέα για παρανομίες προμηθευτών και συνταγογράφων» και σημειώνει: «Με κατηγορούν για ιδιωτικοποίηση της Υγείας τη στιγμή που προσπαθώ να κρατήσω όρθια 139 δημόσια νοσοκομεία».fimotro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails