Απολύθηκε από τον Αν. Λοβέρδο η διοικητής του «Αλεξάνδρα»...



Απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» κυρία Ελενα Ρογδάκη και μαζί της ο υπεύθυνος για τις εφημερίες αναπληρωτής διοικητής, με απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ, που διενήργησε ο κ. Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α΄Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής για θέμα της διακοπής εφημεριών με τη δικαιολογία της ...

ανεπάρκειας κλινών και υλικών.

Ο κ. Μουσιώνης διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα υλικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν μεν ελεύθερα, αλλά είχαν κρατηθεί από γιατρούς του νοσοκομείου για "δικούς" τους ασθενείς.

«Για μας το θέμα δεν έληξε εδώ» είπε ο κ. Λοβέρδος, αφήνοντας μάλιστα αιχμές και για τους συντάκτες του πορίσματος διότι δεν προχώρησαν στην απόδοση ευθυ6νών και σε γιατρούς. Γι' αυτό και υπουργός διέταξε τη διενέργεια δεύτερης ΕΔΕ, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες γιατρών, υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Γιάννη Πολύζου.

Εις βάρος της διοικητικής διευθύντριας του νοσοκομείου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής και διοικητικών υπαλλήλων ασκούνται πειθαρχικές διώξεις.

Ο διοικητής του «Ελενα» κ. Νίκος Φαλδαμής αναλαμβάνει με απόφαση του υπουργού και τα δύο νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ στο νοσοκομείο παραμένουν ο συνεργάτης του υπουργού και ένα ακόμη άτομο, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση εναντίον του από αντι-διαδηλωτές, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατήγγειλε η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης του ΠαΣοΚ, με ομιλητή τον κ. Λοβέρδο, την περασμένη Παρασκευή στους Αγίους Αναργύρους.

Ο συνεργάτης του κ. Λοβέρδου νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» με βλάβη νεύρων ακοής, ενώ στο νοσοκομείο παραμένει και ο δεύτερος τραυματίας, ο οποίος έχει σπάσει το ένα ζυγωματικό.
BHMA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails