«Κλείνουν κρεβάτια οι γιατροί», καταγγέλλουν εργαζόμενοι...



Σε καταγγελίες ότι γιατροί δεσμεύουν κλίνες τις ημέρες των εφημεριών για την εισαγωγή ασθενών, προχώρησαν οι πρόεδροι των... σωματείων εργαζομένων στα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα» και «Λαϊκό», με αφορμή το θέμα που δημιουργήθηκε με την εφημερία του «Αλεξάνδρα» στις 13 Απριλίου. «Τα κρεβάτια δεν ανήκουν σε κλινικές, σε κλινικάρχες, σε βιλαέτια» διαμήνυσε μέσω του Βήμα 99,5 ο διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Α.Μουσιώνης.............

Σε δηλώσεις του στο Mega ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» κ. Παρδαλάκης υποστήριξε πως «μεγαλογιατροί» κανονίζουν πριν τις εφημερίες ραντεβού με πελάτες τους για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο, παρόλο που δεν πρόκειται για έκτακτα περιστατικά.

«Οι διοικητικοί παράγοντες δεν μπορούν να ελέγχουν την κατάσταση» είπε.

Ανάλογες δηλώσεις έκανε στον ίδιο σταθμό και ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο «Λαϊκό» Τάσος Αντωνόπουλος.

Όπως κατήγγειλε, τις κλίνες «τις μοιράζουν οι γιατροί μεταξύ τους». «Μόλις ανοίγει η εφημερία, οι ασθενείς περιμένουν με τη βαλίτσα έτοιμοι για εισαγωγή» δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο διοικητής Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Α.Μουσιώνης τόνισε μέσω του Βήμα 99,5 ότι «τα κρεβάτια δεν ανήκουν κλινικές, σε κλινικάρχες, σε βιλαέτια. Οι κλίνες ανήκουν στο νοσοκομείο και σε κανέναν άλλον».

«Ως εκπρόσωπος της πολιτείας οφείλω να διασφαλίσω το δημόσιο χαρακτήρα των κρατικών νοσοκομείων, γιατί -ας μη γελοιόμαστε- πολλά από τα κρατικά νοσοκομεία έγιναν ιδιωτικά βιλαέτια κάποιων διευθυντών και του ΕΣΥ και του πανεπιστημίου» δήλωσε.

Ειδικά για το θέμα της εφημερίας του «Αλεξάνδρα», ο κ. Μουσιώνης υποστήριξε ότι «μόλις αντιλήφθηκα ότι προσπάθησαν να κρατήσουν κλειστό νοσοκομείο την ημέρα της εφημερίας αντέδρασα αμέσως, ως όφειλα».

Ο κ. Μουσιώνης επανέλαβε ότι στον έλεγχο που πραγματοποίησε στις 13 Απριλίου διαπίστωσε πως υπήρχαν 50 κενές κλίνες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρχαν διαθέσιμες 25 κλίνες στη Μαιευτική Κλινική, 12 κλίνες στη Γυναικολογική Κλινική και 13 κλίνες στην Παθολογική Κλινική.

Σημείωσε, επίσης, ότι κάθε νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τις διαθέσιμες κλίνες, ανάλογα με τις ανάγκες της εφημερίας.

Όσον αφορά στις ελλείψεις υγειονομικού υλικού που επικαλείτο στο έγγραφό της η διοικητής του νοσοκομείου Ελένη Ρογδάκη, ο κ. Μουσιώνης το διέψευσε επικαλούμενος τα 18 χειρουργεία που έγιναν εκείνη την ημέρα στο νοσοκομείο. Υποστήριξε, επίσης, ότι χειρουργεία είχαν γίνει και την προηγούμενη ημέρα, αλλά έγιναν και την επομένη.

Ο κ. Μουσιώνης παραδέχθηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις υλικών σε πολλά νοσοκομεία όμως -όπως υπογράμμισε- «σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει νοσοκομείο στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής που να μην μπορεί να φέρει, με τα υλικά που χρειάζονται, την εφημερία σε πέρας».

«Σε καμία περίπτωση ένα νοσοκομείο δεν κλείνει. Ακόμα και σε καιρό πολέμου, όσα προβλήματα και εάν έχει» υπογράμμισε ο κ. Μουσιώνης.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα του «Αλεξάνδρα» θα γίνουν τη Μεγάλη Τρίτη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.
BHMA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails