Νέες αρμοδιότητες στους “Ράμπο της Υγείας” ...



Εντολή για άμεση παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων στα νοσοκομεία της χώρας, έδωσε στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ευσταθούν οι καταγγελίες που γίνονται κατά καιρούς, για ελλείψεις υλικών, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των νοσοκομείων.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας, έδωσε στο Σώμα την εξουσιοδότηση να ...

ανταποκρίνεται άμεσα στο αίτημα των Διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών για ελέγχους, δίχως να μεσολαβήσει δική του παρέμβαση προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο ευσταθούν οι ισχυρισμοί περί ελλείψεων υλικών ή φαρμάκων. Οι Ράμπο της υγείας θα παρεμβαίνουν με επείγουσες διαδικασίες, για να ελέγξουν σχετικές καταγγελίες που διατυπώνουν οι πολίτες ή άλλοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία των περιφερειών τους.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας στο πλαίσιο της σύσκεψης με τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, αποκάλυψε ότι υπάρχουν υπόνοιες για ύποπτες διαδικασίες στις προμήθειες εμπορεύσιμου ορθοπεδικού υλικού σε τέσσερα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα τα νοσοκομεία Φλώρινας, “Αττικόν”, “Αγλαΐα Κυριακού”και ‘Χατζηκώστα Ιωαννίνων”, προχωρούσαν σε απευθείας αναθέσεις ορθοπεδικού υλικού, χωρίς να ανοίγουν καν τους φακέλους με τις προσφορές που είχαν υποβληθεί από τις εταιρίες.

Επίσης κάποια νοσοκομεία προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες υλικών, που διατηρούν ως στοκ, τις οποίες στην πραγματικότητα δεν έχουν ανάγκη. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε νοσοκομείο της Βορείου Ελλάδας, είχαν γίνει προμήθειες ποσοτήτων υλικού, το οποίο επαρκούσε για ..200 χρόνια!
real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails