Διώκεται φαρμακοποιός για κακουργήματα κατά του Δημοσίου...



Η διασταύρωση στοιχείων από τους ελεγκτές του ΟΓΑ οδηγεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου φαρμακοποιό από το Ρέθυμνο, για απάτη κατά του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.

Τη σχετική δίωξη άσκησε με βάση τα στοιχεία της έρευνας ο εισαγγελέας του Ρεθύμνου. Ο φαρμακοποιός που διατηρεί κατάστημα σε χωριό του νομού κατηγορείται ότι ...προκάλεσε μεγάλη μεγάλη οικονομική ζημιά στον ΟΓΑ με σωρεία αδικημάτων και παραβάσεων.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στα χέρια της Δικαιοσύνης και του Ταμείου βρίσκονται σφραγισμένες συνταγές φαρμάκων από τον ίδιο σε πολίτες με στόχο την κερδοσκοπία.

Στο φαρμακείο εντοπίστηκαν σφραγίδες γιατρών του ΕΣΥ, πλαστογραφημένες συνταγές σε ονόματα γιατρών, παραποιημένες συνταγές φαρμάκων και σειρά φαρμακευτικών κουπονιών, που δεν αντιστοιχούσαν σε συσκευασίες φαρμάκων εντός του φαρμακείου.

Ηδη σε διοικητικό επίπεδο ο ΟΓΑ έχει επιβάλει στον φαρμακοποιό πρόστιμο 250.000 ευρώ το οποίο δεν έχει πληρώσει, αν και έχει ομολογήσει τις πράξεις του στους ελεγκτές, λόγω του ότι μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης.

Ο κατηγορούμενος στην «απολογία» του προς τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ρεθύμνου υποστήριξε ότι η περιοχή που δραστηριοποιείται το φαρμακείο είναι μία προβληματική περιοχή, με δυσκολία για τους αγρότες-πολίτες να μετακινούνται, και για το λόγο αυτό χρησιμοποίησε σφραγίδες γιατρών, ώστε αφενός να εξυπηρετήσει τους ασθενείς αφετέρου δε να καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία.

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Σήφης Σπαντιδάκης σημείωσε σε δηλώσεις του ότι αυτά τα φαινόμενα είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Ζήτησε παράλληλα από τα ΜΜΕ να μην «βάζουν στο ίδιο "σακί" όλους τους φαρμακοποιούς και τους απαξιώνουν σε σχέση με τις διεκδικήσεις τους και τα δικαιώματα τους απορρίπτοντας τους δίκαιους αγώνες τους».
ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails