Για να πάρουν τις επιχορηγήσεις Δήλωνε ένα κοπάδι που δεν… είχε!


http://www.protothema.gr
 
Ενδεικτικό του «πάρτι» που γίνεται με τις παραποιημένες δηλώσεις κτηνοτρόφων, είναι το περιστατικό  που αποκαλύφθηκε στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούσε ένα ζευγάρι στον Άγιο Θωμά του Ηρακλείου Κρήτης. Δεν φτάνει που το μαντρί ήταν παράνομο, αφού δεν έφερε πινακίδα με τα στοιχεία τους, οι ιδιοκτήτες του είχαν δηλώσει κοπάδια που δεν….............. υπήρχαν για να πάρουν τις επιχορηγήσεις!

Οι αστυνομικοί του τμήματος Αγίου Μύρωνα και του ΤΑΕ Μεσσαράς έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο στο ποιμνιοστάσιο, έχοντας στα χέρια τους τις κτηνοτροφικές δηλώσεις που υπέβαλαν το 2010 ο 41χρονος κτηνοτρόφος και η 29χρονη σύζυγός του που εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτρια. Όπως αποδείχθηκε, τα 224 προβατοειδή που είχε δηλώσει ο σύζυγος δεν… υπήρχαν πουθενά! Αντίθετα, σε περιφραγμένο χώρο έξω από το σπίτι του βρέθηκαν 25 αρνιά χωρίς τα απαραίτητα ενώτια, που φυσικά δεν μπορούσε να αποδείξει ότι δεν ήταν προϊόντα ζωοκλοπής γι’ αυτό και συνελήφθη!


Την ίδια τύχη θα είχε και η 29χρονη σύζυγός του, καθώς στην κτηνοτροφική δήλωση του 2010 είχε δηλώσει ότι κατείχε 372 προβατοειδή, αλλά όταν οι αστυνομικοί τα μέτρησαν τα βρήκαν… 208, δηλαδή 164 λιγότερα! Άλλα 42 ζώα, δεν έφεραν ενώτια. Όμως, η γυναίκα την γλίτωσε επειδή απουσίαζε την ώρα του ελέγχου.


*** Λίγες μέρες μετά την κλοπή 16 αρνιών από ένα μαντρί στην Ερέτρια Εύβοιας, ένας ακόμη κτηνοτρόφος έπεσε θύμα των… «πεινασμένων» ζωοκλεφτών, αυτή τη φορά στην Αμάρυνθο. Οι δράστες περίμεναν να φύγει και παραβίασαν την περίφραξη του στάβλου του στην θέση Ντεμίρι. Άρπαξαν δύο αρνιά από το κοπάδι του και εξαφανίστηκαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails