Πώς ο Ραπτόπουλος μεταβίβασε ακίνητά του για να γλιτώσει το ΙΚΑ...



ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ έγινε η μεταβίβαση μεγάλης ακίνητης περιουσίας που αρχικά ανήκε στην εταιρεία του Ιωάννη Ραπτόπουλου -«υπ. αριθμόν 1» μεγαλο- οφειλέτη του Δημοσίου- Express Service Α.Ε. Ασφαλιστική και στη συνέχεια πέρασε από τον ίδιο στα παιδιά του. Ετσι η περιουσία αυτή, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, δεν κατασχέθηκε ποτέ από το ΙΚΑ, με αποτέλεσμα ο...

οργανισμός να ζημειωθεί με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δύο πορίσματα Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) η ακίνητη περιουσία μεταβιβάστηκε από την Express Service Α.Ε. Ασφαλιστική στους «υιούς Ραπτόπουλου» με πράξη της συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης Α.Σ.

Τα συμβόλαια όμως της μεταβίβασης βρίθουν πλημμελειών και παραλείψεων διότι -όπως αναφέρεται στο πόρισμα- η συμβολαιογράφος κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας δεν συμπεριέλαβε σε αυτά βεβαίωση του ΙΚΑ ότι δεν υπάρχουν οφειλές προς τα ταμεία του οργανισμού του προσώπου που μεταβιβάζει το ακίνητο! Οφειλές δηλαδή των εταιρειών του κ. Ραπτόπουλου που την περίοδο εκείνη χρωστούσε μόνο στο ΙΚΑ Καλλιθέας ποσό που υπερέβαινε τα 7 δισ. δρχ. (!), αλλά ο ίδιος κατάφερνε να συναλλάσσεται με το Δημόσιο σαν ένας καθ’ όλα συνεπής στις οικονομικές υπο- χρεώσεις του επιχειρηματίας. Το αποτέλεσμα ήταν το ΙΚΑ να μην μπορέσει να κατασχέσει το ακίνητο -το οποίο άλλαξε χέρια με συμβόλαιο με νομικές πλημμέλειες- και ο κ. Ραπτόπουλος να συνεχίζει την επιχειρηματική του δραστηριότητα παρά την οφειλή του προς τον οργανισμό που σήμερα ανέρχεται στα 133,5 εκατ. ευρώ. Και όλα αυτά την ώρα που ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαχωρίζοντας (παρά τη σχετική νομοθεσία περί συνυπευθυνότητας)

την ατομική εταιρεία του κ. Ραπτόπουλου από το σύνολο των άλλων καταχρεωμένων εταιρειών του, θεωρεί ότι έχει λαμβάνειν από το κράτος -όπως ο ίδιος έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του- ΦΠΑ ύψους 27.000.000! Τα δύο πορίσματα συντάχθηκαν από στελέχη του ΙΚΑ, τα οποία διενέργησαν πολύμηνες έρευνες για την υπόθεση κατόπιν εντολής που τους είχε δοθεί το 2002 από τον τότε διοικητή του ασφαλιστικού οργανισμού.

Οι δύο ΕΔΕ (σ.σ.: η δεύτερη ήταν συμπληρωματική της πρώτης) αποκάλυψαν ένα πολυπλόκαμο δίκτυο προσώπων που παρείχαν «υπηρεσίες Expess Service» στον κ. Ραπτόπουλο. Με τη βοήθεια των προσώπων αυτών ο επιχειρηματίας αφενός μπόρε- σε να μεταβιβάσει απρόσκοπτα ακίνητη περιουσία στους γιους του αποφεύγοντας έτσι τις κατασχέσεις που είχαν διατάξει δύο υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη και αφετέρου να φαίνεται απολύτως τυπικός στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς τον ασφαλιστικό οργανισμό.
protothema

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails