Εκτός ελέγχου ο Μεϊμαράκης


Εκτός ελέγχου βρέθηκε χθες ο Ευ. Μεϊμαράκης που επιτέθηκε με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του Γ. Κοραντή

Θερμό φραστικό επεισόδιο, πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά, σημειώθηκε χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας, όταν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Αμυνας Β. Μεϊμαράκης επιτέθηκε με βαρύτατες εκφράσεις κατά του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. και πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Ι. Κοραντή.

Αφορμή, η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. για την περαιτέρω διερεύνηση ενδεχόμενων ευθυνών και άλλων πρώην υπουργών -μεταξύ των οποίων και ο Β. Μεϊμαράκης- για την υπόθεση των υποβρυχίων, η οποία οδήγησε σε σφοδρή κόντρα μεταξύ του Γ. Καρατζαφέρη και του πρώην υπουργού.

Εκτός ελέγχου ο Μεϊμαράκης
Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεδρίασε χθες η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με θέμα τον ρόλο που θα αναλάβει στην υπόθεση των υποβρυχίων η υποεπιτροπή για τα εξοπλιστικά. Λίγο πριν από την έναρξή της, ο Β. Μεϊμαράκης γύρισε και κοίταξε με επίμονο τρόπο τον Ι. Κοραντή, ο οποίος καθόταν δύο σειρές πιο πίσω. Εκείνος τον χαιρέτησε με ένα νεύμα του κεφαλιού του και του είπε «καλημέρα», κάτι που προκάλεσε την έκρηξη του πρώην υπουργού.
«Αλήτη, με στέλνεις στο δικαστήριο και τολμάς να μου λες καλημέρα, σκ...μα...κα, περιθωριακέ!» είπε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο κ. Κοραντής.
Και ενώ ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. παρακολουθούσε εμβρόντητος, ο Β. Μεϊμαράκης συνέχισε να τον καθυβρίζει εκτός μικροφώνου, λέγοντας -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- «έλα έξω, βγες έξω να σε γ..., καραγκιόζη, θα μου πεις εμένα». Ολοι οι βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα πάγωσαν, ενώ ο Γ. Κοραντής το μόνο που έκανε ήταν να σταυροκοπηθεί...
Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Β. Μεϊμαράκης άφησε να εννοηθεί ότι ο θυμός του προήλθε από διάφορες πληροφορίες ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. τον έχει «δεμένο» με στοιχεία που προέρχονται από την ΕΥΠ (διοικητής της οποίας ήταν ο κ. Κοραντής).
Τα... «γαλλικά»
Αργότερα δε επιτέθηκε στον Γ. Κοραντή χαρακτηρίζοντας «ηθικά αδιανόητο για τη δημοκρατία μας αρχηγός κόμματος να διορίζει στη Βουλή, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, τον διοικητή των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και μάλιστα αμέσως μετά τη θητεία του».

Και αυτό, όπως σημειώνει, «διότι δημιουργείται η εντύπωση ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί με τις γνωστές μεθόδους του τη θητεία του διοικητή, αφήνοντας υπονοούμενα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
«Ο κ. Καρατζαφέρης κάτι γνωρίζει από ''γαλλικά''! Μήπως πρέπει να τον ρωτήσει ο εν λόγω βουλευτής;» ανέφερε, επικαλούμενος έκφραση «με έλουσε με ''γαλλικά''» του Γ. Κοραντή στις κάμερες. «Ποτέ δεν φοβήθηκα ούτε πράκτορες ούτε εισπράκτορες...» κατέληξε, ενώ νωρίτερα ερωτώμενος για το θέμα ο Γ. Καρατζαφέρης, αφού είπε «λυπάμαι», σχολίασε: «Με τον εν λόγω κύριο εγώ δεν θα ασχοληθώ. Είναι θέμα αν θα ασχοληθεί ο αρχηγός του. Εγώ ασχολούμαι με τους δικούς μου βουλευτές».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails