Το ΙΚΑ μηνύει πέντε που εισέπρατταν συντάξεις νεκρών! Νομικά κινείται το ΙΚΑ εναντίον πέντε ατόμων για τέσσερις υποθέσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων


"Ο Ψέυτης και ο Κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται", λέει η λαϊκή ρήση, αλλά πέντε άτομα κατάφερναν να εξαπατούν το ΙΚΑ για 8 χρόνια, εισπράττοντας συντάξεις συγγενικών τους προσώπων, που όμως είχαν ... αποδημήσει εις Κύριον!
Κατά τη διαδικασία ελέγχων που έχει ξεκινήσει το ΙΚΑ το τελευταίο διάστημα, εντόπισε περιπτώσεις απάτης, ενώ ο διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ηρακλείου, Νίκος Ροκαδάκης, υπέβαλε και τις πρώτες μηνύσεις, εναντίον πέντε ατόμων, σε τέσσερις περιπτώσεις, που εισέπρατταν παρανόμως συντάξεις νεκρών!
Οι υποθέσεις αυτές εντοπίστηκαν στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ στη μία εκ των περιπτώσεων οι συνδικαιούχοι σε λογαριασμό συνταξιούχου ήταν δύο, ο ένας διαμένει στο Ηράκλειο και η δεύτερη στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γνωστοποιηθεί η απάτη για τις τέσσερις αυτές υποθέσεις αφορά το διάστημα από το Μάιο του 2003 ως τον Απρίλιο του 2011 και αγγίζει το ποσό των 174.800 ευρώ.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά από το ΙΚΑ, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το Ίδρυμα εξακολουθεί να καταβάλλει συντάξεις σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή.
cretalive.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails