Καθ' οδόν προς το Ναύπλιο Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αργους ο πρωθυπουργός


http://www.protothema.gr
 
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους ξεναγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, ευρισκόμενος καθ' οδόν προς το Ναύπλιο, όπου σε λίγη ώρα θα προεδρεύσει σύσκεψης με τοπικούς φορείς.

Στην επίσκεψή του στην Αργολίδα ο κ. Παπανδρέου συνοδεύεται από τον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη....................


Στη διάρκεια της ξενάγησής του στο αρχαιολογικό μουσείο, η υπεύθυνη αρχαιολόγος Άλκηστις Παπαδημητρίου, ανέφερε στον κ. Παπανδρέου πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι αρχαιότητες της περιοχής, συνδυάζοντας την επισκεψιμότητα του μουσείου και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.


Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου η περιοχή έχει πάρα πολύ αρχαία ιστορία, γεμάτη από αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε στον κ. Παπανδρέου την ανακάλυψη πινακίδων του 4ου π.Χ. αιώνα, όπου υπήρχαν λεπτομερέστατες καταγραφές διαχειριστών του δημοσίου χρήματος.


Η κ. Παπαδημητρίου ανέφερε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, έτσι ώστε να αναδειχθεί και ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του μουσείου, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους πολίτες, προσθέτοντας ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων των Μυκηνών, της Επιδαύρου, της Τίρυνθας και του αρχαιολογικού και βυζαντινού μουσείου Άργους.


Η ιδιοκτήτρια του Αρχαιολογικού Μουσείου ανέφερε επίσης αν και η οικονομική συγκυρία είναι εξαιρετικά δυσχερής, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για μεμονωμένες δράσεις γύρω από τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο καθαρισμός, η περίφραση, η σήμανση και η οδική πρόσβαση, δράσεις οι οποίες θα τους αναδείξουν περαιτέρω.


Τέλος, ο πρωθυπουργός, ο οποίος και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Μουσείου, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο τόσο οικονομικής ανάπτυξης όσο και ανάδειξης της ιδιαίτερης ταυτότητας μιας περιοχής.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails