Εμβάσματα σε συγγενή του Ακη


Εμβάσματα σε συγγενή του Ακη

Σε... βαθιά νερά καλείται να μπει η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων, μετά τη χθεσινή κατάθεση του στελέχους του ΣΔΟΕ Ν. Μαϊτού, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του Α. Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ν. Μαϊτός κατέθεσε χθες στην επιτροπή ότι από τον έως τώρα έλεγχο που διενήργησε, εντόπισε τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν από υποκατάστημα της Morgan Stanley, που εδρεύει στην Ελβετία, σε λογαριασμό της εταιρείας Torcaso στην Κύπρο και ακολούθως σε λογαριασμό της ίδιας εταιρείας στην Ελλάδα, την περίοδο 1999-2000.
Θυμίζουμε ότι η εταιρεία Torcaso ανήκει στον Ν. Ζήγρα, πρώτο εξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου, και είναι η εταιρεία που πούλησε το σπίτι της οδού Αρεοπαγίτου στη σύζυγο του πρώην υπουργού.
Οπως είπε ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ, έχει ζητηθεί το άνοιγμα του λογαριασμού της Morgan Stanley στην Ελβετία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι ο ίδιος λογαριασμός στον οποίο μεταβιβάστηκαν χρήματα από τη Ferrostaal (εταιρεία η οποία κατηγορείται από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι διακινούσε μίζες)...................

Το θέμα αυτό αναμένεται να κυριαρχήσει στην προσεχή συνεδρίαση της επιτροπής, την Τρίτη, οπότε έχει κληθεί να καταθέσει ο Α. Τσοχατζόπουλος.
Πρώτη κόντρα
Η κατάθεση του κ. Μαϊτού προκάλεσε και την πρώτη κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην προανακριτική έθεσαν θέμα παράτασης των εργασιών της επιτροπής (που κανονικά ολοκληρώνονται στις 6 Ιουνίου), με το επιχείρημα ότι δεν έχει ακόμη στα χέρια της βασικά στοιχεία, όπως την ολοκληρωμένη έκθεση του ΣΔΟΕ αναφορικά με την περιουσιακή κατάσταση του Α. Τσοχατζόπουλου, τη σχετική έκθεση της επιτροπής της Βουλής για το «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού, τα στοιχεία που έχει ζητήσει η ελληνική Δικαιοσύνη από τη γερμανική, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων προσώπων, ώστε «να τεκμηριωθούν πράξεις και παραλείψεις».

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «αστεία» τα περί τεκμηρίωσης, θυμίζοντας ότι η Προανακριτική Επιτροπή αναζητεί μόνο ενδείξεις και η τεκμηρίωση είναι έργο της Δικαιοσύνης.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ ΑΠΟ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
Το ΣΔΟΕ δεν ζήτησε στοιχεία από το υπ. Αμυνας

Εντονα αντέδρασε χθες ο Ευ. Βενιζέλος κατά του ΣΔΟΕ, στέλεχος του οποίου ...ο Κ. Παπαγεωργίου... είχε καταγγείλει στην προανακριτική επιτροπή ότι το υπουργείο Αμυνας καθυστερεί να δώσει τα στοιχεία που έχει ζητήσει το ΣΔΟΕ αναφορικά με τη σύναψη της σύμβασης για την προμήθεια των υποβρυχίων, και την οποία κατάθεση επιχείρησε να αξιοποιήσει αντιπολιτευτικά ο Αργ. Ντινόπουλος (Ν.Δ.).
«Η ικανότητα του ΣΔΟΕ κρίνεται από την έρευνα που κάνει σε δύσκολα θέματα και όχι με το να κλείνει ένα νυχτερινό κέντρο με ταινία για μια παράβαση» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, αποκαλύπτοντας ότι το ΣΔΟΕ δεν ζήτησε βοήθεια από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και γνωστοποιώντας ότι θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ΕΔΕ.
Γιάννα Μπαλή ΕΘΝΟΣ
bali@parliament.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails