ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΔΟΕ

Share/Save/Bookmark
Οι κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της απόπειρας εκβίασης βαρύνουν τα τρία στελέχη του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από την αστυνομία.Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για την απόπειρα εκβίασης ενός επιχειρηματία στην Ιερά Οδό στο Αιγάλεω, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους είναι σε..............
βαθμό κακουργήματος.
Στην κατοχή του ενός από τους εφοριακούς βρέθηκε την ώρα της σύλληψης ένα πιστόλι με σφαίρες, το οποίο κατείχε παράνομα. Πάνω του βρέθηκαν επίσης 9.160 ευρώ και στο σπίτι του άλλα 85.570 ευρώ μαζί με ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Όλα τα παραπάνω κατασχέθηκαν.
Από την έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις εφοριακοί είχαν επισκεφθεί πριν από 10 ημέρες την επιχείρηση και απαίτησαν χρήματα. Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε τις αρχές και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψής τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι εφοριακοί, δύο 48 και ένας 45 ετών, εξεβίασαν την επιχείρηση και ζήτησαν από την ιδιοκτήτρια ποσό 1.000 ευρώ για να βεβαιώσουν μόνο ελάχιστες παραβάσεις.
Η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσημειώθηκε το ποσό και όταν οι τρεις εφοριακοί έβγαιναν από την επιχείρηση ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα χρήματα και συνελήφθησαν.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται διοικητικά μέτρα και θα ακολουθήσει πειθαρχική διαδικασία.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, για τις πράξεις αυτές προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη και δυνατότητα προσωρινής κράτησης, ανεξαρτήτως του ύψους του ποσού της συναλλαγής (έστω κι αν πρόκειται για ένα ευρώ), ειδικά για υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών fimotro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails