Ο νόμος στα χέρια της ακροδεξιάς. Θα παρέμβει το κράτος;


Ο νόμος στα χέρια της ακροδεξιάς. Θα παρέμβει το κράτος;

H  εικόνα που παρουσιάζουν τα τελευταία 24ωρα πολλές γειτονιές της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων  πόλεων αποτελεί πραγματική ντροπή για τον πολιτισμό μας αλλά και για το -υποτίθεται- οργανωμένο ελληνικό κράτος. Στην Πατησίων, στην Γ΄ Σεπτεμβρίου, στη Σοφοκλέους και σε πολλούς ακόμα κεντρικούς δρόμους, η Ελληνική Αστυνομία έχει παραχωρήσει τη θέση της σε... τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και κάθε λογής "πατριώτες”.  Αλίμονο στους μετανάστες που θα κάνουν το λάθος να βρεθούν στο δρόμο τους. Μόνο ο χθεσινός απολογισμός ήταν 17 μετανάστες τραυματίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ίδια συνεχίζονται και σήμερα............

Νόμιμοι αλλοδαποί που ζουν στην Ελλάδα χρόνια και πληρώνουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τους φόρους τους φοβούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους. Γυναίκες που φροντίζουν ηλικιωμένους και παιδιά διστάζουν να μετακινηθούν για να μην πέσουν στα χέρια τραμπούκων που αξιοποιούν την ανυπαρξία της Αστυνομίας για να αποδώσουν τη δική τους δικαιοσύνη. Το χειρότερο απ' όλα είναι πως όλα αυτά γίνονται με την ανοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις με την επιδοκιμασία πολιτών που έχουν πέσει θύματα εγκληματικών στοιχείων και έχουν ταυτίσει την εγκληματική αυτή δράση με κάθε ξένο που βρίσκεται στη χώρα μας. Ακόμα και με εκείνους τους χιλιάδες φιλήσυχους ανθρώπους που ζουν χρόνια μαζί μας, έχουν κάνει οικογένειες και τα παιδιά τους έχουν γίνει φίλοι με τα παιδιά μας.
Απελπισμένοι Αθηναίοι από την απουσία της Αστυνομίας έχουν βρει αποκούμπι σε ακροδεξιούς που θεωρούν πως θα τους λύσουν το πρόβλημα, που δεν λύνει το κράτος στο οποίο πληρώνουν φόρους για να τους υπηρετεί. Αν δεν υπάρξει ΑΜΕΣΗ παρέμβαση της Αστυνομίας σε όλες αυτές τις περιοχές, τότε είναι ζήτημα χρόνου να θρηνήσουμε  θύματα. Αλλά για να μη συμβεί αυτό πρέπει να αποφασίσει η πολιτεία να αναλάβει τον θεσμικό ρόλο που έχει από το Σύνταγμα. Κι αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ. Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε με τη δολοφονία του 44χρονου πριν από λίγα 24ωρα πρέπει να κλείσει  αμέσως. Γιατί οι άνεμοι που σπέρνονται αυτές τις ώρες θα προκαλέσουν θύελλες που δεν μπορεί να αντέξει η κοινωνία μας.
Προφανώς η Ελλάδα, ειδικά  σε αυτή την δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να μετατραπεί σε τόπο φιλοξενίας της παγκόσμιας δυστυχίας. Δεν έχουμε ούτε τις υποδομές ούτε την δυνατότητα. Δεν μπορεί όμως  και να  μετατραπεί "σε βασίλιο" της ανομίας και της ρατσιστικής αυθαιρεσίας. Η κοινωνία μας οφείλει να προστεύσει τον πολιτισμό της και τις δημοκρατικές της παραδόσεις. Η πολιτεία όμως θα πρέπει να προστευσει και τους έλληνες πολίτες που ζούν στις υποβαθμισμένες συνοικίες του κέντρου. Και όχι να εκχωρήσει τον νόμο στην ΄Χρυσή Αυγή".
Όσοι μεταναστες είναι νόμιμοι και έχουν ενσωματωθεί  στην κοινωνία μας, πρέπει να έχουν τα ίδια διακαιώματα (και τις υποχρεώσεις) με τους Ελληνες. Οσοι είναι παράνομοι πρέπει να φύγουν. Πολιτισμένα και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά πρέπει να φύγουν. Στα τέλη της δεκαετίας του 80, όταν η Γαλλία του Φρανσουά Μιτερράν δέχτηκε ένα ανεξελεγκτο κύμα λαθροματανάστευσης, η τότε πρωθυπουργός Εντίθ Κρεσόν τους επαναπατρησε μαζικά, με τα περίφημα τσάρτερς, χωρίς να ιδρωσει το αυτί της από τις αντιδράσεις ακόμα και ενός μέρους της σοσιαλιστικής αριστεράς.  Τόσο απλά! Μήπως πρέπει να τους μυμηθούμε;
http://www.iefimerida.grShare/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails