Ψέματα από το βήμα της Βουλής



 Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή:

Καρατζαφέρης:
Δώσαμε 450 εκατομμύρια στον ενδιάμεσο νομικό σύμβουλο στο Λονδίνο για να φτιάξει τη σύμβαση του μνημονίου. Είναι έτσι, κύριε Υπουργέ; Δώσαμε 450 εκατομμύρια;
Σαχινίδης:
Ευρώ;
Καρατζαφέρης:
Ναι, ναι, 450 εκατομμύρια. Υπάρχει μέσα. Ψάξτε καλά το μνημόνιο, γιατί είμαι σίγουρος ότι και εσείς ο πλέον ειδικός και μελετηρός, όλο το μνημόνιο δεν το έχετε διαβάσει. Δώσαμε 450 εκατομμύρια!

Μετά από λίγη ώρα, παίρνει τον λόγο ο...




...Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος απαντά στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ:


Δύο ερωτήματα έθεσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το πρώτο αφορούσε το ποσό με το οποίο αμείφθηκε ο Νομικός Σύμβουλος για τη δανειακή σύμβαση. Ανέφερε το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Αμείφθηκε με 53.000 λίρες, δηλαδή με 60.000 ευρώ.Σας παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, εάν έχετε διαφορετικά στοιχεία, τα οποία υποδεικνύουν ή καταδεικνύουν ότι ανταμείφθηκε με 450 εκατομμύρια ευρώ, να τα καταθέσετε.


Κι απαντάει ο
Καρατζαφέρης:

Κύριε Υπουργέ, στο άρθρο 10 της Συμβάσεως οι αμοιβές, τα έξοδα και οι δαπάνες βαρύνουν το δανειολήπτη. Θέλω να μου πείτε σε τι ποσό ανέρχονται, για να δούμε το νούμερο. Είναι τα πενήντα τρία που λέτε εσείς ή είναι όσα λέω εγώ; Δεύτερον, ποιος επιβαρύνεται τα έξοδα, τα ταξίδια της Τρόικα κάθε φορά που έρχονται εδώ; Μήπως δόθηκαν αυτά τα 450 εκατομμύρια για συμβουλές προς τους συμβούλους του κυρίου Υπουργού; Δόθηκαν 450 εκατομμύρια για τεχνογνωσία που προσφέρεται στους συνεργάτες του κυρίου Παπακωνσταντίνου. Τετρακόσια πενήντα εκατομμύρια!


Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή! Όταν ένας πολιτικός αρχηγός ψεύδεται με τέτοια άνεση από το βήμα της Βουλής, τι να περιμένουμε από τους δημοσιογράφους;


Φυσικά τέτοιου τύπου ειδήσεις δεν παίζουν πουθενά, κανείς δεν ελέγχει την κοινοβουλευτική δράση των πολιτικών μας
και η ζωή συνεχίζεται...
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails