ΚΚΕ: Να μην υποκύψει ο λαός στους εκβιασμούς...



Πολιτικοί εκβιασμοί, προβοκάτσιες, πιθανά σενάρια για κυβέρνηση προσωπικοτήτων και για συναίνεση "προθύμων" μετεκλογικά, σε συνδυασμό και με διλήμματα όπως "κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά", συνθέτουν , κατά τον Περισσό, το τοπίο που ........

επιχειρεί να διαμορφώσει η κυβέρνηση και η ΕΕ στη χώρα μας, εν μέσω βαθιάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε εκβιασμό την απειλή από πλευράς ΕΕ ότι αν δεν επικρατήσει συναίνεση στην Ελλάδα δεν θα εκταμιευθεί η πέμπτη δόση του δανείου.

Η εκταμίευση, όπως είπε, δεν έχει καμμιά σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις, και κάλεσε τον λαό να απαντήσει βγαίνοντας στους δρόμους «όχι για να ξεσπάσει αλλά για να οργανώσει έναν συστηματικό αγώνα άμεσης ανατροπής». Άλλωστε, πρόσθεσε, «ξέρετε ο εκβιαστής δεν σταματάει ποτέ. Έχετε δει κανένα εκβιαστή που να ικανοποιείται, να φτάνει σε ένα σημείο και να λέει στοπ; Θα έρθει κι άλλος εκβιασμός, κι άλλος, ε, πού θα πάει;».

Δεν απέκλεισε να επιλεγεί τελικά η μετεκλογική συναίνεση με τους "πρόθυμους" στους οποίους περιέλαβε τους πολιτικούς χώρους της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, του κ. Γ. Καρατζαφέρη, ακόμα και του κ. Φ. Κουβέλη. Μάλιστα, σε μια τέτοια προοπτική, η κυρία Παπαρήγα διαβλέπει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει το θέμα «κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά». Έτσι, επεσήμανε ότι κρίσιμο είναι τι πρόγραμμα έχεις και όχι τι λες. Μάλιστα, διατύπωσε με έμφαση ότι το ΚΚΕ έχει μια «βαθιά οριοθετημένη γραμμή» και για το ζήτημα της διακυβέρνησης και, αυτό, όπως είπε, όχι μόνο για λόγους αρχών, αλλά γιατί χρειάζεται αυτή η πολιτική γραμμή «στο κίνημα και γενικότερα στην κοινωνία. Αλλιώς «θα επέλθει πλήρης ισοπέδωση», τόνισε.

Χαρακτήρισε τυχοδιωκτική την πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων, που, ουσιαστικά, «θέλει να διασώσει κόμματα» και να «μπουν σε μια κυβέρνηση απ' το παράθυρο». Αναρωτήθηκε «ποιος σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι υπάρχουν προσωπικότητες που θα βγάλουν τη χώρα απ' την κρίση υπέρ του λαού» και ανέφερε ονόματα όπως των κ.κ. Γ. Φλωρίδη, Αλ. Παπαδόπουλου, Στ. Μάνου, Αν. Ανδριανόπουλου. Τόνισε ότι «είναι και της μόδας τώρα να θεωρείσαι υπεράνω και αυτόνομος», αλλά σημείωσε ότι «δεν υπάρχει αυτόνομη προσωπικότητα και μάλιστα σε κυβερνητικό επίπεδο».

Σύμφωνα με την κυρία Παπαρήγα, «η ιστορία είναι η ταξική πάλη, οι προσωπικότητες παίζουν ρόλο μέσα εκεί». Χαρακτήρισε «κοροϊδία» για τον κόσμο τα σχετικά με τις προσωπικότητες και «την πασαρέλα». Και πρόσθεσε: «Για να μην σας πω ότι όλες αυτές οι προσωπικότητες που βγαίνουν στα κανάλια έχουν συμμετάσχει, έχουν στηρίξει κυβερνήσεις, είναι βουλευτές, από πού κι ως πού γίναν προσωπικότητες; Ούτε ανανήψαντες δεν είναι. Αν ήταν, κάτι θα έλεγε κανείς. Μα, μας κοροϊδεύουν. Παιδάκια είμαστε; Στο Βέλγιο δεν έχουν κυβέρνηση, έχουν μια υπηρεσιακή που ούτε τα ονόματά τους δεν ξέρουν. Τι λέτε τώρα, να βάλουμε προσωπικότητες; Τι να βάλουμε; Ηθοποιούς, δημοσιογράφους, επειδή παίζουν καλά στην Επίδαυρο»;

Εκλογές, λίφτιγκ και προβοκάτσιες

Αναφερόμενη στις εκλογές, η κυρία Παπαρήγα ανέδειξε ως κρίσιμο οι εργαζόμενοι να μην πέσουν στην παγίδα του τέλους της δικομματικής εναλλαγής, μια και το πολιτικό σύστημα κάνει «λίφτιγκ» με εναλλακτικές μορφές της. Σημασία έχει, όπως είπε, ο λαός να του «αφαιρεί τις δυνατότητες να έχει αυτό το λίφτινγκ» και «να μην παγιδεύεται σε ανέξοδες και επικίνδυνες ελπίδες», όταν «οι επάνω» φτιάχνουν νέα πολιτικά σχήματα και νέου τύπου κυβερνήσεις . Οι κάλπες μπορούν να έχουν θετικό πρόσημο, σύμφωνα με τον Περισσό, αν σηματοδοτήσουν ενίσχυση του ΚΚΕ, δημιουργώντας προϋποθέσεις «να πάει το κίνημα ένα βήμα μπρος».

Προειδοποίησε, επίσης, ότι οι εκλογές θα γίνουν «κάτω από φοβερούς εκβιασμούς για να μην σας πω ότι θα έχει και προβοκάτσιες μπόλικες», διευκρινίζοντας ότι η προβοκάτσια είναι μέρος, ένα όπλο που έχει το πολιτικό σύστημα. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα γεγονότα στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, «μόνο προβοκάτσια θυμίζουν», τονίζοντας ότι «ήταν στρατιωτική επιχείρηση αυτή, δεν ήταν τα συνηθισμένα».
BHMA

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails