Αρχίζει η μάχη για το ελληνικό πετρέλαιο στη Βουλή


Σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης και στην ευρύτερη λεκάνη του Ιονίου πελάγους αρχίζουν εντός του Μαϊου πιθανότατα από μεγάλη νορβηγική εταιρεία αναζήτησης υδρογονανθράκων....

Μετά από 20 χρόνια αδιαπέραστου τείχους σιωπής οι αποκαλύψεις στο newsbomb.gr και στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» από τον Κώστα Χαρδαβέλλα έφεραν επιτέλους το ποθούμενο αποτέλεσμα για όλους τους Έλληνες, να αρχίσουν οι πρώτες έρευνες για τον ορυκτό μας πλούτο.
Οι δύο νορβηγικές εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για έρευνες στην Ελλάδα είναι Petroleum Geo Services (PGS) TGS Nopel Geophisical Company. Η πρώτη έχει ήδη κάνει έρευνες στην Κύπρο και είχε δηλώσει προ διετίας το ενδιαφέρον της για έρευνες στην Ελλάδα, αλλά τότε είχε συναντήσει τις κλειστεί πόρτες της ελληνικής κυβέρνησης.
Την άλλη εβδομάδα έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας για τη δημιουργία του Φορέα που θα δώσει τις άδειες στις ενδιαφερόμενες ξένες εταιρείες να αρχίσουν έρευνες στο ελληνικό υπέδαφος.

http://www.newsbomb.gr/
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails