«ΨΑΛΙΔΙ» ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ Αγριο «ψαλίδι» στο έκτακτο προσωπικό ΑΕΙ και ΤΕΙ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΕΘΝΟΣ

Με απόφαση του Γ. Πανάρετου θα περιοριστεί στο επόμενο έτος το έκτακτο προσωπικό σε ΑΕΙ - ΤΕΙ "Ψαλίδι" στο έκτακτο προσωπικό των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων προαναγγέλλει με έγγραφο που απέστειλε προς τα ΑΕΙ - ΤΕΙ όλης της χώρας ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος.

Με απόφαση του Γ. Πανάρετου θα περιοριστεί στο επόμενο έτος το έκτακτο προσωπικό σε ΑΕΙ - ΤΕΙ
"Ψαλίδι" στο έκτακτο προσωπικό των πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων προαναγγέλλει με έγγραφο που απέστειλε προς τα ΑΕΙ - ΤΕΙ όλης της χώρας ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος.........................................

Ο κ. Πανάρετος ξεκαθαρίζει ότι το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος δεν θα δοθούν θέσεις έκτακτου ή ωρομίσθιου προσωπικού σε τμήματα των ΑΕΙ στα οποία υπηρετούν περισσότερα από 25 μέλη ΔΕΠ και σε τμήματα των ΤΕΙ που εργάζονται πάνω από 15 μέλη εκπαιδευτικού προσωπικού.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά κυρίως τα μεγάλα ιδρύματα της χώρας (Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας κ.α.), στα οποία φοιτούν εκατοντάδες ή και χιλιάδες σπουδαστές σε κάθε σχολή και, ως εκ τούτου, οι μόνιμοι καθηγητές υπερβαίνουν τους 15 ή 25 ανά τμήμα.
Αμεση ήταν η αντίδραση της ομοσπονδίας των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ) και των πανεπιστημιακών. "Το 65% των καθηγητών στα τεχνολογικά ιδρύματα είναι ωρομίσθιοι και έκτακτο προσωπικό. Αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση, τότε θα προκύψουν σοβαρότατα προβλήματα καθώς θα πρέπει να καταργηθούν μαθήματα σε πολλά τμήματα", τόνισε στο "Εθνος" ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ Γιάννης Τσάκνης.
"Πρόκειται για άλλη μία οριζόντια περικοπή στα πανεπιστήμια, που δεν λαμβάνει ως κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των τμημάτων", σημείωσε η γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ Ευγενία Μπουρνόβα.
Μάλιστα, ο υφυπουργός Παιδείας στο έγγραφό του υποστηρίζει ότι το επόμενο ακαδημαϊκό έτος "οι θέσεις που θα δοθούν θα είναι συγκεκριμένες και για συγκεκριμένα μαθήματα και όχι συνολικά για κάθε ίδρυμα". Πάντως, ο κ. Πανάρετος αφήνει ανοιχτό ένα "παράθυρο" για ορισμένες εξαιρέσεις, λέγοντας ότι θα υπάρξουν εφόσον, όμως, τεκμηριωθούν.
Επισημαίνεται ότι ο υφυπουργός ζητεί από τα ιδρύματα έως 30 Ιουνίου μία σειρά από στοιχεία, σχετικά με το τμήμα για το οποίο ζητούνται οι θέσεις των ωρομισθίων, τον αριθμό των υπηρετούντων μελών ΕΠ ή ΔΕΠ, τον αριθμό των μελών που υπηρετούν στο ίδρυμα σε παρόμοιο γνωστικό αντικείμενο, τον αριθμό των φοιτητών που εξετάστηκαν στις τελευταίες εξετάσεις κ.ά.


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails