Δημοσκοπήσεις και «Αγανακτισμένοι» ανησυχούν την κυβέρνηση


Έντονο προβληματισμό προκαλούν στην κυβέρνηση δημοσκοπήσεις και «Aγανακτισμένοι», καθώς και οι επερχόμενες συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις.
Η αλλαγή του πολιτικού τοπίου με τη Νέα Δημοκρατία να περνά μπροστά κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες στη δημοσκόπηση της Public Issue, εντείνει μεταξύ άλλων τα

εσωκομματικά προβλήματα στην κυβέρνηση και επαναφέρει από το παρασκήνιο στο προσκήνιο τις προσωπικές στρατηγικές, πολύ περισσότερο που το πρόβλημα αρχίζει πλέον και εντοπίζεται στο πρόσωπο του ίδιου του πρωθυπουργού..................................
Χαρακτηριστική στην κατεύθυνση αυτή είναι η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος με συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ασκεί κριτική τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στο οικονομικό επιτελείο, ενώ ζητά η επικύρωση του Μνημονίου ΙΙ να γίνει με 180 βουλευτές, γεγονός που σημαίνει -με δεδομένη την άρνηση Σαμαρά- άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, εκτιμούν ότι βρίσκεται εν εξελίξει σχέδιο με στόχο τον ίδιο, σχέδιο που εξυφαίνεται και στο εσωτερικό του κόμματός του. Το επόμενο διάστημα πάντως και άλλα κορυφαία στελέχη πρόκειται να τοποθετηθούν επί του θέματος, καθώς ο υπουργός Άμυνας εμβρυουλκεί απλώς τις εξελίξεις. Ταυτόχρονα, η αλλαγή του πολιτικού τοπίου ισχυροποιεί στο εσωτερικό της ΝΔ τον Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που περιορίζει τα περιθώρια ελιγμών και πιέσεων έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να αναλάβει και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για επίσπευση του ανασχηματισμού και πραγματοποίησή του πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να υιοθετεί τις συγκεκριμένες εισηγήσεις, καθώς έχει μπροστά του την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ουδείς όμως είναι σε θέση να προβλέψει τι θα συμβεί, καθώς αντίστοιχες πιέσεις για επίσπευση του ανασχηματισμού ασκούνται και από τους δανειστές, που θεωρούν ότι η παρούσα κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική, ενώ οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν άλλες καθυστερήσεις.

Real.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails