Β. ΣΟΙΜΠΛΕ «Η ηλιακή ενέργεια θα σώσει την Ελλάδα από την κρίση»


Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μίλησαν με αισιοδοξία για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος "Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνεια από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε εμάς ρεύμα. Η ελληνική οικονομία θα είχε έτσι ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο", υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μίλησαν με αισιοδοξία για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος
Ο ήλιος θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση, υποστηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ειδικότερα, όπως εξηγεί, η εκμετάλλευση των πλούσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας μας από γερμανικές επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει μία λύση, προκειμένου να.......................................
ενισχυθεί η ελληνική οικονομία και να περιοριστεί το δημόσιο χρέος. Σε συνέντευξη, που δημοσιεύεται σήμερα στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Die Zeit", ο κ. Σόιμπλε τονίζει ότι η χορήγηση νέας οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα προϋποθέτει την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και την... εξαγωγή ηλιακής ενέργειας. "Η Ελλάδα έχει πολύ περισσότερες ώρες ηλιοφάνεια από τη Γερμανία και θα μπορούσε να εξάγει σε εμάς ρεύμα. Η ελληνική οικονομία θα είχε έτσι ένα ανταγωνιστικό εξαγωγικό προϊόν και μάλιστα περιζήτητο", σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι δίχως μία τέτοια προοπτική, θα είναι για τον ίδιο δύσκολο να πείσει "τον Γερμανό φορολογούμενο να επωμισθεί το σημαντικό ρίσκο ενός νέου προγράμματος" για την Ελλάδα.
Ενισχύσεις
Επισημαίνει ακόμη ότι πρέπει να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα και οι χρηματοδοτικές ενισχύσεις από την ΕΕ, ενώ δηλώνει ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη χρηματοδότηση της Ελλάδας με μία ουσιαστική συμμετοχή. Κατά τον ίδιο, όλοι έχουν συμφέρον για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας, τόσο τα κράτη-μέλη όσο και οι ιδιώτες πιστωτές.
Η καγκελάριος Μέρκελ δηλώνει την ίδια ώρα αισιόδοξη για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος και καλεί την Αθήνα να επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας. Μιλώντας χθες στη Βαρσοβία έδωσε μάλιστα τη "συνταγή" για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Ταυτόχρονα όμως ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τ. Γκάιτνερ δήλωνε ότι "η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την επιδείνωση της κρίσης, αλλά οφείλει να μιλάει ''με μια φωνή'', όταν αναγγέλλει τα σχέδιά της για επίλυση των προβλημάτων με τα χρέη".
Σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, η λύση για το ελληνικό πρόβλημα έχει 3 συστατικά: αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους υπό τη μορφή οικονομικής βοήθειας, μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης από πλευράς της Ελλάδας, όπερ σημαίνει ψήφιση και εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή συναίνεση των κατόχων ελληνικών ομολόγων στο σχέδιο μετακύλισης του ελληνικού χρέους.
Μίκαελ Κέμερ
"Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για την Ευρωζώνη"

"Κανείς δεν θέλει τη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας", τόνισε χθες ο επικεφαλής της Ενωσης Γερμανικών Τραπεζών, Μίκαελ Κέμερ. Σε δηλώσεις που έκανε σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι "η συνολική έκθεση των γερμανικών τραπεζών στην Ελλάδα είναι από 10 δισ. έως 20 δισ. ευρώ". Τόνισε δε ότι "όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες τους, όλοι γνωρίζουν ότι το ευρώ είναι πολύ σημαντικό και ότι η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για την Ευρωζώνη, συνεπώς είναι αναγκαίο, ξεκάθαρα, να εφαρμοστούν σταθεροποιητικά μέτρα".
Κατερίνα Κοσμά  ΕΘΝΟΣ
kosma@pegasus.gr
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails