ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ !...
Με εξαίρεση τα παιδιά, (δικά σας παιδιά, δικά μου εγγόνια...), που δεν πρόλαβαν να συμμετάσχουν στα δρώμενα της λεγόμενης μεταπολίτευσης κι ούτε στα εγκλήματα που κατά καιρούς διαπράχτηκαν κι έφεραν τη χρεοκοπία, όλοι οι υπόλοιποι, έχουμε ευθύνες, είμαστε υπόλογοι και καλά θα κάνουμε να το βουλώσουμε !
Δεν υπάρχει κανένας έλληνας που να μην........................................
έχει συνεργήσει στην κατασπατάληση των πόρων απ΄ το δημόσιο τομέα ( το κράτος), από τον μεγαλοκαρχαρία των φοροαπαλλαγών, της εισφοροδιαφυγής, των θαλασσοδανείων και των κρατικών ενισχύσεων, τον επαγγελματία ειδήμονα στη φοροδιαφυγή και το φακελάκι, τον κρατικοδίαιτο αγρότη του καφενείου, των χαριστικών δανείων και των επιδοτήσεων, έως τον μικρομεσαίο κλεπταποδόχο των ρουσφετιών και των, κάθε είδους, εξυπηρετήσεων. ΄Οσο για τους "από μέσα", μόνο γέλιο προκαλούν οι δικαιολογίες του τύπου "δεν είδα δεν άκουσα" ή "εντολές εκτελούσα...", ξέχωρα από το ό,τι ο τρόπος και οι όροι που πούλαγαν την όποια εργατική τους δύναμη, αποτέλεσε έναν από τον καθοριστικότερο παράγοντα της υπολειτουργικότητας και της ελλειμματικότητας του τομέα.
Το χρέος ανδρώθηκε κι έγινε ανεξέλεγκτο επειδή το κράτος δεν εισέπραττε όσα έπρεπε και επειδή δαπανούσε υπέρογκα, με το γαμώτο να είναι η παροχή υποβαθμισμένων υπηρεσιών !
Αυτό τα αδηφάγο κράτος, αυτοί που το κυβέρνησαν το έθεσαν, εναλλάξ, στην υπηρεσία των πολιτικών τους σχεδιασμών και επιδιώξεων, ενώ εκείνοι που δεν έτυχε να το διαχειριστούν, (οι αριστεροί, σαν και του λόγου μου...), το σιγοντάρησαν και μάλιστα αβέρτα, με αδιάκοπους ιδεολογικοπολιτικούς τεμενάδες. Μέχρι και προτάσεις για πρόσληψη όλων των ανέργων στο δημόσιο έχουν κατατεθεί !...

΄Οχι σε τα μας, λοιπόν, οι ηλιθιότητες του τύπου "δεν τα φάγαμε εμείς...", "δεν χρωστάμε τίποτα...", "δεν αναγνωρίζουμε το χρέος..." κλπ, κλπ, κλπ.
Οι πολιτικοί μας είναι αντανάκλαση της κοινωνίας, είναι εκπρόσωποι και εκλεκτοί δικοί μας, κανείς δεν δικαιούται να κάνει πως δεν τους γνωρίζει, τώρα πια και να ξεχνάει το ζητωκραύγασμα, την ψήφο, το πάρε δώσε μαζί τους. Και είπαμε, ακόμα κι αυτοί που δεν κυβέρνησαν, ποτέ μα ποτέ δεν επεσήμαναν το εγκληματικό της γιγάντωσης του δημόσιου τομέα, αντίθετα ήθελαν όλο και περισσότερο κράτος, ποτέ μα ποτέ δεν κατήγγειλαν το ραχάτι των περισσότερων υπαλλήλων, αντίθετα καταπολεμούσαν με λύσσα όποια προσπάθεια για έλεγχο και αξιολόγηση, ποτέ μα ποτέ δεν αντιτάχθηκαν στο μοίρασμα χρημάτων στο βρόντο, αντίθετα αυτοί πρωτοστατούσαν στους ξεσηκωμούς και στα αιτήματα για ενισχύσεις και επιδοτήσεις !
Να το βουλώσουμε, λοιπόν, να δούμε πως θα συμμετάσχουμε θετικά στην κρίσιμη προσπάθεια να γλιτώσουμε τη χρεοκοπία και την εξαθλίωση και ν΄ αφήσουμε στην άκρη τα κροκοδείλια δάκρυα και τα τσινίσματα.
Ούτε η Δημοκρατία φταίει, ούτε οι ξένοι, η Ευρώπη και το Ευρώ. Το πολιτικό σύστημα θέλει ανανέωση και ενδυνάμωση, οι ξένοι θέλουν αξιοπιστία και αποφασιστικότητα για μια νέα εθνική πορεία. Κι εμείς χρειαζόμαστε ένα κράτος πολύ μικρότερο και νοικοκυρεμένο, που να εισπράττει απ΄ όλους σύμφωνα με τις δυνατότητές τους και να χαλάει λιγότερα απ΄ όσα εισπράττει, για να περισσεύει και κάτι για τα χρέη μας.
Τα παιδιά σας και εγγόνια μου είμαι σίγουρος πως θα βρουν πιο εύκολα το δρόμο και τον τρόπο για ένα καλύτερο μέλλον της πατρίδας μας, αρκεί εμείς να μπερδευόμαστε στα πόδια τους όλο και λιγότερο κι όταν το κάνουμε να το κάνουμε αυτοκριτικά !

Τάγραψε και ξέδωσε ο καπετάν Αυγούλας...
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails