«Πράσινες» αντιμνημονιακές κινήσεις


«Υπάρχει κι άλλος δρόμος!» υποστηρίζουν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση για την έξοδο από την κρίση με το θέμα αυτό.
Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση στελεχών που διαφωνούν με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητές το βουλευτή Βαγγέλη Παπαχρήστο, τον καθηγητή Νίκο Κοτζιά και τον εργατολόγο Αρι Καζάκο. Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που πήραν την πρωτοβουλία, χαρακτηρίζουν την................................................................ κυβερνητική πολιτική «αδιέξοδη και ανομιμοποίητη» και δηλώνουν ότι δεν δέχονται να ασκείται στο όνομά τους. Πριν από μερικές μέρες διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη την πρώτη «αυτο-οργανωμένη διαρκή συνέλευση» όπως την αποκαλούν, με συμμετοχή περισσότερων από 100 μελών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον για κάτι αντίστοιχο και σε άλλες πόλεις.
«Στόχος είναι να γίνουν πανελλαδικά κι άλλες αντίστοιχες διαδικασίες, ώστε να οδηγήσουν σταδιακά στην εκπόνηση ενός άλλου σχεδίου πέρα από αυτό του μνημονίου, προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής παραγωγικής ανασυγκρότησης, κοινωνικής δικαιοσύνης, εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας», αναφέρουν στην «Κ.Ε.»
τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,
Αντώνης Ελευθεριάδης και Θέμης Τζήμας. Πρόκειται για τη συνέχεια της πρωτοβουλίας των 15 μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, τα οποία στην τελευταία σύνοδό του κατέθεσαν και σχετικό ενυπόγραφο κείμενο, με το οποίο ζητούσαν αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

Μεταξύ των πολιτικών συμπερασμάτων και αιτημάτων που προέκυψαν από την πρώτη «αυτο-οργανωμένη διαρκή συνέλευση μελών ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης» είναι: α) επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους πιστωτές, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, γενναία μείωση των επιτοκίων και κούρεμα, β) συμμαχίες στην Ε.Ε. για την αλλαγή των θεμελίων του ευρώ, από τη μονεταριστική βάση του σε αναπτυξιακή με κοινωνικό χαρακτήρα, γ) διαφωνία με την εκποίηση των κομβικών τομέων της εθνικής οικονομίας, δ) στήριξη του εισοδήματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ε) δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
enet
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails