ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Πολιορκία και ακρότητες στη Βουλή


ΕΘΝΟΣ Γιώργος Πίκουλας

Υβριστικά συνθήματα συνόδευσαν την αποχώρηση των βουλευτών χθες βράδυ από το Kοινοβούλιο Με εμπρηστικά αντικοινοβουλευτικά συνθήματα πολιόρκησαν τη Βουλή ομάδες "αγανακτισμένων". Φυγαδεύτηκαν μέσω Εθνικού Κήπου 25 βουλευτές

Υβριστικά συνθήματα συνόδευσαν την αποχώρηση των βουλευτών χθες βράδυ από το Kοινοβούλιο
Την είσοδο της Βουλής πολιόρκησαν χθες για πολλές ώρες δεκάδες, αρχικά, και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα εγκλωβίζοντας βουλευτές και υπαλλήλους εντός του κτιρίου. Φωνάζοντας ρυθμικά "Κλέφτες, κλέφτες", "Προδότες", "Θα μπούμε μέσα", "Δεν τα φάγαμε μαζί", "Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί" μια ομάδα διαδηλωτών προέβη σε ακρότητες έξω από το κτίριο της Βουλής, με αποτέλεσμα να δυναμιτιστεί το γιορτινό κλίμα της διαδήλωσης των αγανακτισμένων.
Ενώ ο κόσμος πολλαπλασιαζόταν και φώναζε στο πλήθος που βρισκόταν στην Πλατεία Συντάγματος "Ελάτε επάνω", κλούβες της αστυνομίας παρατάχθηκαν μπροστά στην είσοδο της Βουλής δημιουργώντας κλοιό γύρω από το κομμάτι των διαδηλωτών που επιχείρησε να "σκιάσει" τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων....................................

Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε γρήγορα, ενώ οι ψυχραιμότεροι προσπαθούσαν να πείσουν τον κόσμο να καθίσει στο οδόστρωμα. Επεισόδια απειλήθηκαν όταν τα ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν το συγκεντρωμένο πλήθος με τις ασπίδες τους, ώστε να δημιουργήσουν διάδρομο για να βγουν τα αυτοκίνητα των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις άρχισαν να τραβούν έναν νεαρό στην άσφαλτο, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν "Ντροπή σας" και "Μόνο τις δικές μας ζωές κλέβουν;".
Παρά τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στη Βασιλίσσης Σοφίας, το πλήθος ήταν ασυγκράτητο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας "διάδρομος διαφυγής", μέχρι το ύψος της Ηρώδου Αττικού, για τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο του Κοινοβουλίου.
Πολιορκία και ακρότητες στη Βουλή
Οι επιβαίνοντες στα αυτοκίνητα που έβγαιναν από το πάρκινγκ του Κοινοβουλίου, ανεξαρτήτως ιδιότητας, δέχονταν τις έντονες αποδοκιμασίες και τις ύβρεις ενός μαινόμενου πλήθους. Οι συγκεντρωμένοι χτυπούσαν με τα χέρια τους τα παράθυρα των αυτοκινήτων φωνάζοντας "Αλήτες, ρουφιάνοι πολιτικοί", έφτυναν, κλωτσούσαν, χτυπούσαν με τις τσάντες τους τα παρμπρίζ και πετούσαν μπουκάλια με νερό, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.
Η ατμόσφαιρα ηρέμησε γύρω στα μεσάνυχτα, όταν άδειασε πια το κτίριο της Βουλής και οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.
Γιάννης Φώσκολος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ
Φυγάδευση βουλευτών μέσα από το δάσος του Ζαππείου

Πολιορκία και ακρότητες στη Βουλή
Μετά τη συγκέντρωση της ομάδας των διαδηλωτών έξω από τη Bουλή, εντός του Κοινοβουλίου σήμανε "κόκκινος" συναγερμός με συνεχείς συσκέψεις, ενώ στήθηκε επιχείρηση "φυγάδευσης" πάνω από 20 βουλευτών μέσω του δάσους του Ζαππείου με τη συνοδεία αστυνομικών και τεσσάρων πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς.
Το πλήθος φώναζε συνεχώς ακραία συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των "300" της Βουλής, όπως "κλέφτες, κλέφτες", "έρχονται κρεμάλες", "θα μπούμε μέσα" και πολλά συναφή, ενώ οι βουλευτές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο της Βουλής.
Πολιορκία και ακρότητες στη Βουλή
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ δόθηκε εντολή από τον φρούραρχο όποιοι βουλευτές θέλουν να αποχωρήσουν μέσα από το δάσος του Ζαππείου. Για τον λόγο αυτό στήθηκε επιχείρηση με αστυνομικούς και πυροσβέστες και σε πρώτη φάση περί τους 10 βουλευτές φυγαδεύτηκαν με τη συνοδεία των ανθρώπων ασφαλείας. Ακολούθησαν άλλοι τόσοι βουλευτές, ενώ από το Ζάππειο πέρασαν και αρκετοί υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.
Την ίδια ώρα που οι βουλευτές έφευγαν, τοποθετήθηκαν κλούβες μπροστά από την έξοδο της Βουλής, προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη εισβολή από τους συγκεντρωμένους, ενώ δόθηκε εντολή στους αστυνομικούς της Βουλής που ήταν ντυμένοι με πολιτικά να βγάλουν τις γραβάτες τους (!), γιατί οι συγκεντρωμένοι νομίζουν ότι είναι βουλευτές και τους επιτίθενται φραστικά.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, ήταν σε συνεχή επαφή με τον φρούραρχο, ενώ κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές ήταν εξαγριωμένοι και έλεγαν προς τον πρόεδρο ότι "δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση και να αποκλείεται η Βουλή".


Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails