ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Γ. ΚΑΠΕΛΕΡΗ Εφάπαξ φόρος 10% σε τόκους καταθέσεων στο εξωτερικό


Εφάπαξ φόρος 10% σε τόκους καταθέσεων στο εξωτερικό Φόρο 10% πληρώνουν εφάπαξ με την υποβολή δήλωσης στην Εφορία όσοι αποκτούν τόκους από καταθέσεις που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού.

Φόρο 10% πληρώνουν εφάπαξ με την υποβολή δήλωσης στην Εφορία όσοι αποκτούν τόκους από καταθέσεις που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού.
Διευκρινίσεις για το καθεστώς φορολόγησης των τόκων καταθέσεων στην αλλοδαπή παρέχει με εγκύκλιό του ο γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών Γ. Καπελέρης............................................

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στην περίπτωση που φυσικό πρόσωπο κάτοικος Ελλάδας αποκτά τόκους από καταθέσεις στην αλλοδαπή και το προϊόν της είσπραξης παραμένει στο εξωτερικό, ο δικαιούχος των τόκων πρέπει να αποδίδει τον οφειλόμενο φόρο 10% εφάπαξ με την υποβολή της δήλωσης στην εφορία στην οποία υπάγεται μέσα στον επόμενο από την καταβολή ή την πίστωση των τόκων μήνα. Την ίδια στιγμή θα πρέπει να προσκομίζει και το πρωτότυπο αποδεικτικό της αλλοδαπής τράπεζας, από το οποίο θα προκύπτουν το ποσό των τόκων που καταβλήθηκε σε αυτόν ή με το οποίο πιστώθηκε ο λογαριασμός του στην αλλοδαπή, ο φόρος που έχει παρακρατηθεί και ο χρόνος καταβολής ή πίστωσης.
Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων να διασταυρώσει ποιοι έχουν δηλώσει τους τόκους που έχουν εισπράξει από τις καταθέσεις στο εξωτερικό.ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails