ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΕ Κρας-τεστ τιμών για 3 παρόχους ηλεκτρικού


Κρας-τεστ τιμών για 3 παρόχους ηλεκτρικού Αναλυτικούς πίνακες με τα συγκριτικά κόστη για κάθε επίπεδο κατανάλωσης δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη ΔΕΗ, την Aegean Power και την Energa

Αναλυτικούς πίνακες με τα συγκριτικά κόστη για κάθε επίπεδο κατανάλωσης και κάθε είδος προϊόντων δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ηλεκτρισμού.
Στους σχετικούς πίνακες, η ΡΑΕ αποτυπώνει το...............................
συνολικό κόστος ανά προμηθευτή, για κατανάλωση από 100 έως 6000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, για τις ΔΕΗ, Aegean Power και Energa.
Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία κάνοντας κλικ στα παρακάτω link (αρχεία .pdf)
ΔΕΗ
Aegean Power
Energa
Στα τιμολόγια περιλαμβάνονται όλες οι χρεώσεις που αφορούν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (χρεώσεις για την παραγωγή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, χρεώσεις χρήσης συστήματος μεταφοράς, δικτύου διανομής, Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, ειδικό τέλος ΑΠΕ, τέλος υπέρ ΔΕΣΜΗΕ και ΡΑΕ). Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι (ΔΕΤΕ, ΕΦΚ, ΦΠΑ) και οι χρεώσεις υπέρ τρίτων που δεν σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας (ΤΑΠ, δημοτικοί φόροι, ΕΡΤ).
Επίσης, για να είναι συγκρίσιμες οι τιμές, έχει γίνει αναγωγή του λογαριασμού όλων των προμηθευτών στο τετράμηνο με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια του Ιουνίου 2011.
Προσοχή πριν πάρετε αποφάσεις
H ΡΑΕ στη σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις, από προμηθευτή σε προμηθευτή, αλλά και μεταξύ των τιμολογίων που προσφέρει ο ίδιος προμηθευτής στους πελάτες του.

Ο καταναλωτής θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα, ώστε το "πακέτο" που θα επιλέξει να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά της κατανάλωσής του, διαφορετικά κινδυνεύει να πληρώσει επιπλέον χρήματα για την ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας.
"Βάσει της τετραμηνιαίας κατανάλωσής σας, βρείτε από τους επισυναπτόμενους πίνακες το κόστος ανά προμηθευτή και ανά πακέτο (ισχύει μόνο για τους προμηθευτές που προσφέρουν εναλλακτικά πακέτα), για να εντοπίσετε την πιο συμφέρουσα για εσάς τιμολόγηση", συμβουλεύει η ΡΑΕ.
"Το πακέτο ή το τιμολόγιο που θα επιλέξετε, καθώς και ο Προμηθευτής που το προσφέρει, θα προκύψει από το σύνολο των ετήσιων καταναλώσεών σας. Ενδεικτικά, ακόμα και αν ένα πακέτο φαίνεται ακριβότερο από κάποιο άλλο για ένα συγκεκριμένο τετράμηνο, η ωφέλεια στον Πελάτη από την εφαρμογή του πακέτου στα άλλα δύο τετράμηνα του έτους ενδεχομένως να υπερκαλύπτει την πρόσθετη χρέωση του πρώτου τετραμήνου, και τελικά να προκύπτει όφελος στο σύνολο του έτους". ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails