Κουκιάδης: Το Ταμείο θα καθορίζει το πόσο και όχι το τι θα πουληθεί


Ο πρόεδρος του Ταμείου αξιοποίησης της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου δηλώνει ότι πέραν των αποκρατικοποίησεων στόχος του είναι η καλύτερη εκμετάλλευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο και μένουν αναξιοποίητα.

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εργαστεί το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προσδιόρισε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 σήμερα το πρωί τ, ο πρόεδρος του, Ι.Κουκιάδης.

Απαντώντας ουσιαστικά στην..............................................................
πρόβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών,Παντελή Οικονόμου  ότι το πρόγραμμα δεν θα υλοποιηθεί στο σύνολό του, ο Κουκιάδης δήλωσε ότι «κανένας δε γνωρίζει αν οι στόχοι του προγράμματος είναι μαξιμαλιστικοί».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η πίεση που ασκείται σε σχέση με τον χρόνο που πρέπει να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων σημείωσε ότι η κυβέρνηση αποφασίζει τι θα πωληθεί και το Ταμείο θα προχωρά στην καλύτερη δυνατή αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες, η προσπάθεια αξιοποίησης θα σταματά, τόνισε ο ίδιος


Επισήμανε, πάντως, ότι πέρα από όλα τα άλλα, πρέπει να συνεκτιμώνται και τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού.

Εάν τα εργασιακά θέματα αντιμετωπιστούν, θα μειωθούν οι αντιδράσεις για τις αποκρατικοποιήσεις, παρατήρησε.

Ο κ. Κουκιάδης χαρακτήρισε «αποτυχημένο» το μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων της Ανατολικής Γερμανίας και υπογράμμισε ότι το Ταμείο έχει στη διάθεσή του πολλούς τρόπους αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, πέραν της πώλησης. ΤΑ ΝΕΑ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails