ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ Α. ΦΩΣΚΟΛΟΣ Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και αερίου κρύβει η Κρήτη


Τεράστιο ορυκτό πλούτο κρύβει η Κρήτη, σύμφωνα με τους ειδικούς Περί τους 2.000... πρίνους και το 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου "κρύβει" μέσα της η νοτιοδυτική Κρήτη, υποστηρίζει ο ερευνητής - καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος

Τεράστιο ορυκτό πλούτο κρύβει η Κρήτη, σύμφωνα με τους ειδικούς
Περί τους 2.000... πρίνους και το 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου "κρύβει" μέσα της η νοτιοδυτική Κρήτη, υποστηρίζει ο ερευνητής - καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και σύμβουλος της καναδικής κυβέρνησης Αντώνης Φώσκολος. Ο διεθνούς απήχησης ερευνητής σε δηλώσεις του στην Κρήτη βλέπει...............................................
με θετικό τρόπο τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα με σωστές κινήσεις θα ξεφύγει οριστικά από τα "δόντια" του ΔΝΤ και της τρόικας.
Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει στους ετέρους το μήνυμα πως το ενεργειακό μέλλον τις Ευρώπης είναι η Βόρειος Αφρική, η Ανατολική Μεσόγειος και η Ελλάδα.
"Τελευταία υπάρχει μεγάλη κινητικότητα όσον αφορά την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, ο οποίος πιστεύω ακράδαντα ότι θα μας βγάλει από το χρέος μας, αν τον αξιοποιήσουμε σωστά", δήλωσε ο κ. Φώσκολος.
Οπως εξήγησε, στο πλάνο υπάρχουν τρία κομμάτια. Το πρώτο είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό πλούτο.
Το δεύτερο ότι τον ορυκτό πλούτο τον χρειάζεται η Ευρώπη και το τρίτο κομμάτι είναι η μεγάλη γεωπολιτική δύναμη που αποκτούμε. "Το φυσικό αέριο, που έχει η Ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και ο Λίβανος, θα πρέπει να διοχετευτεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω Κρήτης".
Οπως τόνισε ο ερευνητής, "η Κρήτη αυτή τη στιγμή έχει ένα ''κλειδί'' τρομακτικό.
Στην περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελλου, στην οποία θα γίνουν έρευνες, ''κρύβονται'' 1,5 τρισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου".
Μανόλης Κοκολάκης  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails