Αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα του ΙΚΑ Ηρακλείου έρχονται στο φως...



Τελειωμό δεν έχουν οι υπερβάσεις, οι σκανδαλώδεις συμβάσεις και οι υπέρογκες αμοιβές που αφορούν νοσήλια, σκευάσματα,φυσικοθεραπείες, παροχές και δαπάνες που αναδύονται καθημερινά στο ΙΚΑ Ηρακλείου και που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Ιδρύματος έχουν καταγράψει τους τελευταίους μήνες.
Εδώ και ένα ...........................................


χρόνο οι άνθρωποι του ΙΚΑ Ηρακλείου προσπαθούν να μαζέψουν ... τα αμάζευτα για ένα υποκατάστημα που όπως φαίνεται κάποιοι είχαν μετατρέψει σε "φάμπρικα" σκανδάλων, υπερτιμολογήσεων και παροχής ανύπαρκτων υπηρεσιών.

Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν μπλοκαριστεί τιμολόγια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που αφορούν νοσήλια, παραϊατρικές εξετάσεις και παροχές περίθαλψης που με ... το τσουβάλι έστελναν τα Ιδιωτικά Ιατρικά Κέντρα της πόλης του Ηρακλείου προς πληρωμή στο υποκατάστημα του ΙΚΑ.

Οι εξονυχιστικοί έλεγχοι συνεχίζονται εντατικά και φαίνεται πως έχουν αποδώσει καρπούς αφού μόνον τον τελευταίο χρόνο έχουν περικοπεί πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ από το "συμμάζεμα" των ειδικών υπηρεσιών του ΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα από το σκάνδαλο με τα σκευάσματα ειδικής διατροφής των καρκινοπαθών το ΙΚΑ αποκόμισε από το συμμάζεμα πάνω από 2 εκατομμύρια, άλλα τόσα (2εκ. ευρώ) από τις "περιττές" συνεργασίες με ιδιωτικές κλινικές και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ είχε όφελος το τοπικό υποκατάστημα από το σκάνδαλο με τις συντάξεις που έπαιρναν δικαιούχοι ασφαλισμένων που είχαν πεθάνει κι εκείνοι παρανόμως συνέχιζαν να παίρνουν τις συντάξεις.

Στην τελική φάση εξάλλου βρίσκεται και η διελεύκανση του σκανδάλου με τους νεφροπαθείς με τη διαδικασία καταλογισμού (περίπου 100.000 ευρώ για τον καθένα) να βρίσκεται στο τελικό στάδιο για όσους εξαπάτησαν το ΙΚΑ Ηρακλείου.
cosmo.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails