ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ Παραπέμπονται 15 άτομα σε δική για τα ομόλογα


Βάσει του βουλεύματος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται σε δίκη, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», οι εκπρόσωποι της JP Morgan, οι τότε υ Την παραπομπή 15 προσώπων σε δίκη για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου αξίας, 280 εκατ. ευρώ, που αγόρασαν ασφαλιστικά ταμεία, αποφάσισε με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών, κάνοντας δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών, Αντώνη Λιόγα.

Βάσει του βουλεύματος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται σε δίκη, μεταξύ άλλων, οι...........................................................εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», οι εκπρόσωποι της JP Morgan, οι τότε υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης.
Ο εισαγγελέας είχε διενεργήσει το 2007 προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της αγοραπωλησίας ομολόγων, που φέρεται να ζημίωσε ασφαλιστικά ταμεία.
Βάσει του βουλεύματος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται σε δίκη, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας "Ακρόπολις", οι εκπρόσωποι της JP Morgan, οι τότε υπεύθυνοι των ασφαλιστικών ταμείων ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΕΑΠΟΚΑ και ο πρώην γ.γ. του υπουργείου Απασχόλησης, που αντιμετωπίζει πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία.
Όπως έκρινε το Συμβούλιο Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη οι Γιώργος Αποστολίδης, Σοφοκλής και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, Γεώργιος Παπαμαρκάκης, Αγάπιος Σημαιοφορίδης, Παναγιώτα Καραδήμα, Παναγιώτης Δεμέστιχας, Γεράσιμος Κονιδάρης, Κων/νος Χρηστίδης, Χαράλαμπος Αδαμόπουλος, Αβραάμ Σαββίδης, Νίκος Μπούγας, Ευγένιος Παπαδόπουλος, Δημήτρης και Άγγελος Λιάτης.
Οι κατηγορίες για τις οποίες ανά περίπτωση καλούνται να λογοδοτήσουν οι κατηγορούμενοι, αφορούν στα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, άμεσης συνέργειας σε απάτη, απιστίας στην υπηρεσία, ηθικής αυτουργίας στην απιστία, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, εγκληματικής οργάνωσης -βαρύνει τους 11 από τους 15 κατηγορούμενους- υπόθαλψης εγκληματία, που έχει καταχραστεί το Δημόσιο, φοροδιαφυγής και άμεσης συνέργειας σε φοροδιαφυγή.  ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails