Και στο ΤΕΙ Ηπείρου οι έρευνες για ευρωπαϊκά προγράμματα



Ελέγχους και στο ΤΕΙ Ηπείρου ξεκινά το τοπικό ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν και εκεί παραβάσεις φοροδιαφυγής, όμοιες μ’ αυτή που συντάραξε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου 285 καθηγητές… ξέχασαν να υποβάλλουν τις πρόσθετες αμοιβές που λάμβαναν από ερευνητικά προγράμματα στην φορολογική τους δήλωση.
Τελικά μόνο οι 15 από τους 300 τη διετία 2009-2010 έχουν υποβάλει κανονικά στη φορολογική τους δήλωση τα επιπλέον εισοδήματα. Οι ελεγκτές εκτιμούν ότι παρόμοια κατάσταση επικρατεί και σε άλλα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, γι’ αυτό και θα περάσουν από….................................
κόσκινο όλα τα ερευνητικά προγράμματα.Στο μεταξύ, σύμφωνα με το χθεσινό «Έθνος», σε εξέλιξη βρίσκεται και παράλληλη έρευνα της «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης» (OLAF), η οποία προχώρησε στην κατάσχεση αρχείων και υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Ηπείρου και συγκεκριμένα στο «Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου», ύστερα από καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία του και τον τρόπο διαχείρισης ευρωπαϊκών κονδυλίων. Κλιμάκιο της OLAF με τη συνοδεία του ΣΔΟΕ αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ως γνωστόν προχώρησε πριν από οκτώ μήνες στην κατάσχεση αρχείων και υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...

«Οι έλεγχοι, κυρίως για φοροδιαφυγή από αμοιβές ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων, συμπτωματικά ξεκινούν από την Ήπειρο, επειδή υπήρξαν σχετικές καταγγελίες και σε καμία περίπτωση δεν στοχοποιείται μια περιοχή. Οι εκτιμήσεις μας, όπως προκύπτουν και από σειρά ενδείξεων και στοιχείων, είναι ότι παρόμοια κατάσταση υπάρχει και σε άλλα πανεπιστήμια, όπου αρχίζουμε συστηματικούς ελέγχους», εξηγεί στο «Έθνος της Κυριακής» υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails