ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ Το πρώην κέντρο «Φαντασία» μετατράπηκε σε... πάρκο


Ελεύθερη για τους πολίτες είναι πλέον η πρόσβαση στη θάλασσα, μετά την ανάπλαση του χώρου, όπου βρισκόταν το πρώην κέντρο «Φαντασία» Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του χώρου του πρώην κέντρου Φαντασία από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόκειται για έκταση 17 στρεμμάτων, η οποία διαμορφώθηκε με πεζόδρομους και καθιστικά, ώστε να γίνει ελκυστική στους κατοίκους της Αθήνας. Ο χώρος της ανάπλασης είναι κοινόχρηστος και η πρόσβαση σε αυτόν όπως και στην παραλία είναι ελεύθερη.

Ελεύθερη για τους πολίτες είναι πλέον η πρόσβαση στη θάλασσα, μετά την ανάπλαση του χώρου, όπου βρισκόταν το πρώην κέντρο «Φαντασία»
Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του χώρου του πρώην κέντρου Φαντασία από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Πρόκειται για.................................
έκταση 17 στρεμμάτων, η οποία διαμορφώθηκε με πεζόδρομους και καθιστικά, ώστε να γίνει ελκυστική στους κατοίκους της Αθήνας. Ο χώρος της ανάπλασης είναι κοινόχρηστος και η πρόσβαση σε αυτόν όπως και στην παραλία είναι ελεύθερη.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2010 το πρώην νυχτερινό κέντρο Φαντασία κατεδαφίστηκε ως παράνομο, παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της τότε υπουργού ΠΕΚΑ Τ. Μπιρμπίλη. Η κατεδάφιση και η ανάπλαση εντάσσονται στην προσπάθεια απελευθέρωσης των ακτών από τα παράνομα κτίσματα και απόδοσης ζωτικής σημασίας χώρων στους πολίτες. Το έργο παραδόθηκε στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά, όπως ανακοινώθηκε χθες.
Η διαμόρφωση περιλαμβάνει έναν κεντρικό πεζόδρομο που οδεύει προς τη θάλασσα, με παγκάκια και κρήνη, δύο δευτερεύοντες που ενώνονται με τον κεντρικό, τις εισόδους και την αμμουδιά, λιθόκτιστες κερκίδες/ θεατράκι, πέτρινες πέργκολες στις δύο εισόδους με αναρριχώμενα φυτά. Ο φωτισμός είναι ήπιος, έχουν τοποθετηθεί καλάθια αχρήστων, ξύλινοι τραπεζόπαγκοι και καθιστικά στις συστάδες των πεύκων και αρμυρικίων καθώς και στηρίγματα στάθμευσης των ποδηλάτων κοντά στην κεντρική είσοδο.
Το έργο κατασκευάστηκε εντός οκτώ μηνών με κόστος 405.000 ευρώ και χρηματοδότηση από τους πόρους του Πράσινου Ταμείου. ΕΘΝΟΣ
Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails