Του έγραφαν, τους «έγραφε»...



Ενας ένας οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της Ν.Δ. βγάζουν στη φόρα επιστολές που είχαν στείλει στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή για την κακή κατάσταση της οικονομίας, ζητώντας του να ληφθούν μέτρα.

Αλλά εκείνος (αν τις διάβαζε), τις..................

άφηνε στο συρτάρι του, αν δεν τις πέταγε στον κάλαθο των αχρήστων του.

Πρώτος άρχισε τις αποκαλύψεις πέρσι τον Οκτώβριο ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος είχε στείλει -λέει- την επιστολή του τον Νοέμβριο του 2008, αλλά δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση. Φυσικά ούτε λόγος για κάποια συζήτηση σε θεσμικό όργανο (π.χ. υπουργικό συμβούλιο). Ο Γ. Αλογοσκούφης δεν έστελνε βέβαια επιστολές, τα έλεγε προφορικά στον τέως πρωθυπουργό. Αλλά η απάντηση που είχε εισπράξει, όπως ο ίδος έχει πει, συνοψίζεται στο «άσ' το γι' αργότερα». Τώρα προστίθενται οι αποκαλύψεις (στο «Βήμα») του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Π. Δούκα, ο οποίος είχε στείλει κάμποσες επιστολές στον Καραμανλή, την τελευταία τον Δεκέμβριο του 2008.

Βεβαίως, όλες αυτές οι βραδυφλεγείς «βόμβες» των πρώην υπουργών, που μάλλον στρακαστρούκες είναι πλέον, προκαλούν ένα ερώτημα: αφού έβλεπαν ότι οι προσπάθειές τους δεν είχαν αποτέλεσμα, γιατί δεν μίλησαν δημόσια; Γιατί δεν προειδοποίησαν πού πήγαιναν τα δημοσιονομικά της χώρας; Τώρα απλώς θέλουν να πουν «εμείς τα λέγαμε». Οσο για τον Καραμανλή, τα γράφει στα θερινά σανδάλια του, στις ιταλικές ακτές, όπου παραθερίζει...
Γ.ΚΑΡ. (Πολιτικά Παρασκήνια, Ελευθεροτυπία)

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails