Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας...Με τη συναίνεση της Ν.Δ. οι αλλαγές στα πανεπιστήμια...
Η Νέα Δημοκρατία υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των πανεπιστημίων και ΑΕΙ. Προηγήθηκε τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με ....................


τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε δύο προϋποθέσεις για να ψηφίσει η Ν.Δ. επι της αρχής το νομοσχέδιο: Να υπάρξει κατάργηση του ασύλου και ο πρύτανης να εκλέγεται από την πανεπιστημιακή κοινότητα, ύστερα από σχετικές προτάσεις του Συμβουλίου.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Χθες υπήρξαν ανάλογες συζητήσεις ανάμεσα στην Αννα Διαμαντοπούλου και στον αρμόδιο τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας, Αρη Σπηλιωτόπουλο.

Λίγο πριν την ψηφοφορία, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσίασε τροποποίηση του τρόπου εκλογής πρυτάνεων που προβλέπεται από το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με την τελική διατύπωση, θα εκλέγονται από το σύνολο των μελών ΔΕΠ, από λίστα 2-3 ατόμων που θα καταρτίζονται από το εκάστοτε Συμβούλιο. Στη διαδικασία δεν θα μετέχουν οι φοιτητές.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. το νομοσχέδιο υπερψήφισε επί της αρχής και ο ΛΑΟΣ.

Η συζήτηση στη Βουλή συνεχίζεται επί των άρθρων.
ΝΙΚ. ΑΛ.
enet.gr

Share/Save/Bookmark

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails