Για φθηνές διακοπές άλλαξε υπηκοότητα!

Παλαιοκαστρίτσα. Γκρεμός στην παραλία 2 Είσαι Έλληνας; Τότε θα πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το διαχρονικό «ρατσιστικό» τουριστικό μότο που παίρνει χαρακτηριστικά καλοκαιρινής οικονομικής «εθνοκάθαρσης». Τα ελκυστικά «πακέτα» διακοπών που απευθύνονται αποκλειστικά στην αγορά του εξωτερικού, τη στιγμή που ο Έλληνας πληρώνει τιμή «πόρτας», μας κατατάσσουν στους πιο «ριγμένους» λαούς αφού τα μπάνια μάς στοιχίζουν πιο πολύ από ότι στον καθένα.................................



Η σκληρή αυτή πραγματικότητα του ελληνικού τουρισμού αποκτά μία ιδιαίτερη συναισθηματική αναφορά το φετινό καλοκαίρι. Μετά από μία δύσκολη χρονιά, οι Ευρωπαίοι «αδελφοί», κατάκοποι από τις συνεχείς υποδείξεις τους να πουλήσουμε την Ακρόπολη, τα νησιά, μέχρι τις παραλίες και τις ξαπλώστρες για να ξεχρεώσουμε, απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις ελληνικές αμμουδιές.

Για ακόμα μία φορά όμως ο Έλληνας παραθεριστής είναι βέβαιος ότι τον «πιάνουν κότσο», αφού πληρώνει για τις ίδιες παρεχόμενες υπηρεσίες επί ελληνικού εδάφους έως και τα διπλά χρήματα από τους ακούραστους επικριτές του (Γερμανούς, Φινλανδούς, Σλοβάκους και φυσικά οι Σκοπιανοί).

Για να μπει τέλος σε αυτές τις διακρίσεις, χωρίς όμως να διαταραχθεί η ανταγωνιστικότητα της επονομαζόμενης βαριάς μας βιομηχανίας, απαιτείται επιτέλους η χάραξη μίας εθνικής τουριστικής πολιτικής, με την κυριολεκτική σημασία του όρου.

Μίας πολιτικής που θα δώσει την ευκαιρία στον πολίτη αυτής της χώρας να κάνει διακοπές στην Ελλάδα επί ίσοις όροις με τους καλοδεχούμενους φυσικά τουρίστες και όχι να αναζητά πατέντες στα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού για να έρθει ως ουρανοκατέβατος «αλλοδαπός» στον τόπο του.

 Έτσι ώστε να επιτραπεί στο μέσο Έλληνα να περάσει την πόρτα των ελληνικών ξενοδοχείων πέντε αστέρων, όχι μόνο ως εργαζόμενος σε αυτά, αλλά και ως ισότιμος φιλοξενούμενος καταβάλλοντας το ίδιο αντίτιμο με τους πελάτες του εξωτερικού.

Γιατί πέρα από κάθε πιθανή προσέγγιση, ο Έλληνας «αφήνει» χρήματα στις διακοπές του, σίγουρα περισσότερα από την πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών οι οποίοι συνήθως δεν «αποκλίνουν» ούτε ευρώ από το «πακέτο» που έχουν κλείσει.

Πόσο μάλλον όταν πειστεί ότι δεν του συμπεριφέρονται σαν να είναι το κορόιδο της υπόθεσης…

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=137520
Enhanced by Zemanta

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails